Marmaris'te denize beton dolgu iddiaları gerçek çıktı: Sinpaş'ın otel inşaatına mühür ve 60 milyon TL ceza

Marmaris'te denize beton dolgu iddiaları gerçek çıktı: Sinpaş'ın otel inşaatına mühür ve 60 milyon TL ceza

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Kızılbük Koyu'nda Sinpaş GYO tarafından yapılan 'Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk' projesi, denize beton dolgu yapıldığı iddiası üzerine incelemeye alındı. İnşaat ruhsatı bulunmayan proje mühürlenirken, firmaya 60 milyon lira ceza kesildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Kızılbük Koyu'nda, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından inşa edilen 'Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk' projesi, usulsüzlük iddiaları ve hak savunucularının tepkileri nedeniyle uzun süredir tartışma konusu. Denize beton dolgu yapıldığına dair ihbar üzerine, Marmaris Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucunda denizin beton dolgu ile doldurulduğu tespit edildi ve inşaat ruhsatının da olmadığı belirlenerek inşaat mühürlendi. Firmaya 60 milyon liralık idari para cezası kesildi.

FİRMAYA 60 MİLYON LİRA CEZA

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Hepinizin de bildiği gibi, Sinpaş'ta inşaat yasağının durdurulması için bir denetim gerçekleştirdik. Denetim sırasında inşaatın devam ettiğini gördük ve gerekli hesaplamaları yaparak projeyle uyumlu olup olmadığını inceledik. Bugün, İçmeler Mahallesi 2518 parsel önündeki kıyı alanında, ruhsatsız ve kaçak olarak 6 bin 520 metreküp su içi betonu, 469 metreküp kronman betonu ve 10 bin 867 metreküp dolgu yapıldığını tespit ettik. Söz konusu imalatların projesi ve inşaat ruhsatı olmadığından dolayı inşaatı mühürledik ve firmaya 60 milyon lira idari para cezası kestik."

'FİRMAYA ÖZEL İMAR YAPILMASI VİCDANİ DEĞİL'

Başkan Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "2194 sayılı İmar Kanunu ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu'na aykırılık nedeniyle yapılan bu idari işlemlerin, ilgili firma tarafından 30 gün içinde düzeltilmesi veya ruhsata bağlanarak yasallaştırılması gerekiyor. Aksi takdirde, 30 gün sonra yıkım kararı alınacak ve bu karar kendilerine tebliğ edilecek. Ayrıca, firma 60 gün içinde yargıya itirazda bulunabilir. Bu işlemler kanuni olabilir, ancak vicdani midir, ona bakmak lazım. Yıllardır bu bölgenin insanları imar sorunları yaşarken, kişiye veya firmaya özel imar yapılması vicdani değildir. Kanunlara uymak zorundayız ve devletin de bu kuralları uygulaması gerekir. Eğer bazı şeyler kurumlara özel yapılabiliyorsa, halka da özel imar getirilmelidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN