Malatya'da yıkıcı deprem kapıda! Gömülü faylar harekete geçti, deprem uzmanından çarpıcı açıklama

Malatya'da yıkıcı deprem kapıda! Gömülü faylar harekete geçti, deprem uzmanından çarpıcı açıklama

Malatya peş peşe sallandıktan sonra uyarılar da gelmeye başladı! Yıkıcı deprem kapıda, gömülü faylar harekete geçti! Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı açıklama...

Malatya'da art arda meydana gelen depremler, bölgedeki fay hatlarının hareketlendiğini gösteriyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Malatya'nın büyük bir deprem riski altında olduğuna dikkat çekti.

MALATYA HAVZASINDA HAREKETLİLİK

Resim

Prof. Dr. Osman Bektaş, Malatya havzasında doğu-batı doğrultusunda sismik hareketliliğin arttığını belirterek, bölgedeki fay hatlarının kompleks yapısına işaret etti. Bektaş, şunları söyledi:

  1. Fay Sistemlerinin Hareketlenmesi: Kompleks yapıya sahip basen kenarı ve basen içi fay sistemi 7,8 ve 7,5 depremleriyle hareketlenmiş olmalıdır.

  2. Artçı Sarsıntılar ve Fay Aktivitesi: M 4 - 5,9 büyüklüğündeki artçılar birden fazla fayın aktivitesini yansıtmış olmalıdır.

  3. Gömülü Fayların Tehlikesi: Malatya ovası genç çökelleri altında örtülü kalmış fayların (blind fault) deprem üretme kabiliyetleri olabilir.

  4. Yıkıcı Deprem Uyarısı: Malatya Ovası faylarının kompleks yapısı, M4-5,9 depremleri Malatya için yıkıcı deprem tehlikesi oluşturur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN