Türkler akın akın gidiyor! Bu kez KKTC ne Yunanistan: Yatırım yapmak isteyen Türkler rotasını bu ülkelere çevirdi

Türkler akın akın gidiyor! Bu kez KKTC ne Yunanistan: Yatırım yapmak isteyen Türkler rotasını bu ülkelere çevirdi

Türk emlak yatırımcıları, yurtdışında yeni cazip yatırım alanlarına yöneldi. Türkiye’de yüksek faiz oranları ve daralan piyasa koşulları, yatırımcıların yurt dışı lokasyonlarına ilgi göstermesine neden oluyor. İşte detaylar…

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın yayımladığı 2024 yılı ikinci çeyrek Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ne göre, yurt dışındaki doğrudan yatırımların yüzde 45,2’si gayrimenkul sektöründe oldu. Gayrimenkul sektöründe eylül itibarıyla toparlanma sinyalleri görülürken, birçok yatırımcı yurt dışındaki yeni yatırım olanaklarına yönelmiş durumda. Özellikle KKTC, Dubai ve Karadağ, Türk yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi.

KKTC: AKDENİZ’İN GÖZDE ADASI YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Akdeniz'in üçüncü büyük adası olan KKTC, ılıman iklimi, düşük emlak fiyatları ve İngiliz Sterlini ile kira getirisi avantajıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. 2024 yılının ilk beş ayında Türk vatandaşlarının yurtdışında gayrimenkul alımları 1,1 milyar doları aşarken, en çok tercih edilen destinasyon KKTC oldu. Emlakçı Ramazan Sakallı’nın belirttiğine göre, adada dinamik iş ortamı ve kolay vergi sistemi de yatırımcıları cezbediyor. Sakallı, KKTC’deki gayrimenkul hacminin yıl sonuna kadar milyar dolarlık seviyelere ulaşması bekleniyor diyerek “Güneşli bir iklime sahip olan KKTC; nispeten düşük yaşam maliyetleri, girişimciliğe açık ekonomik ortamı, gayrimenkul fiyatlarındaki istikrar yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ada ayrıca, dinamik iş ortamı, zorlu koşullar içermeyen vergi sistemiyle de iş insanları için elverişli bir yatırım alanı olarak öne çıkıyor” dedi.

DUBAİ: TİCARETİN KALBİ, EMLAK YATIRIMCILARININ GÖZDESİ

Dubai, göz alıcı mimarisi, sürdürülebilir yapısı ve iş insanlarına sunduğu ticaret olanakları ile dikkat çekiyor. Dubai’deki emlak piyasasında satış işlemleri son bir yılda yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi. Emlak sektöründe deneyimli isimlerden Ramazan Sakallı, Dubai’nin güvenli liman niteliği taşıdığını belirterek, “Dubai'deki gayrimenkuller, lüks ve şık mimarisi, sürdürülebilir yapısıyla ilgi çekerken; bölgenin ticaret merkezi olması da Dubai’yi iş insanları için giderek önemli hale getiriyor. Dubai ayrıca canlı ekonomisi ve uluslararası sermaye piyasalarına uyumluluğuyla güvenli bir liman oluyor. Öte yandan, uzun süreli ikamet imkanı gibi hükümetin yatırımcıları teşvik edecek olanaklar sunması da bireysel yatırımlara yön veriyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN