Kimsenin bilmediği lezzet 78 yaşındaki ustadan çıktı! Yıllardır sıvısını tüketiyorlardı: Dondurmasını tadanın yeni favorisi oldu

Kimsenin bilmediği lezzet 78 yaşındaki ustadan çıktı! Yıllardır sıvısını tüketiyorlardı: Dondurmasını tadanın yeni favorisi oldu

İzmir’de 56 yıldır dondurma üretimi yapan 78 yaşındaki usta, bölgede serinlemek için şerbeti yapılarak tüketilen koruk suyundan yaptığı dondurmayla dikkat çekiyor. Hem doğal hem de lezzetli olan bu dondurma, tadanların yeni favorisi oldu…

Tire ilçesinde 56 yıldır mevsim meyvelerinden dondurma üreten Ayhan Toran, yaz aylarında serinlemek için tercih edilen koruk suyunu kullanarak yeni bir lezzet keşfetti. Bu geleneksel lezzet, sağlık faydalarıyla da dikkat çekiyor.

78 yaşındaki Toran, pastanede başladığı meslek hayatında kokulu meyvelerden yaptığı dondurmalarıyla tanınıyor. Koruk suyunu kullanarak hazırladığı dondurmalarıyla öne çıkıyor.

izmir-tirede-koruk-suyundan-dondurma-1.jpg

DOĞALLIĞIN İZİNDE DONDURMA ÜRETİMİ

Toran, koruk suyunu özenle hazırlayarak dondurma karışımına ekleyerek hafif ekşili ve doğal bir tat elde ediyor. Her dondurmasında keçi sütü, doğal salep, toz şeker ve damla sakızı kullanan yılların ustası böylece lezzeti zenginleştiriyor.

izmir-tirede-koruk-suyundan-dondurma-2.jpg

Koruk meyvesinin kısa olduğunu söyleyen Toran, suyunu derin dondurucuda muhafaza ederek yıl boyunca istediği aromada dondurma yapabilme imkanı bulduğunu belirtti.

İzmir'in Tire ilçesindeki bu yenilikçi yaklaşım, koruk suyunun yaz aylarında serinletici bir seçenek olmanın ötesine geçerek, sağlık faydaları ve eşsiz lezzeti ile beğeni topluyor. Geleneksel tatların modern yorumu olarak, koruk suyu ile yapılan doğal dondurma, bölgeye özgü bir lezzet olarak öne çıkıyor.

izmir-tirede-koruk-suyundan-dondurma-3.jpg

KORUK SUYUNUN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI

Koruk suyu, antioksidanlar ve bitkisel fenolikler açısından zengindir. Sindirim sistemini destekler, cilt sağlığını korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, hücre yenilenmesini destekler ve antioksidan özelliği ile yaşlanma belirtilerini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN