İstanbul'un burnunun dibinde dev rezerv müjdesi! Güzel haber az önce geldi: Tam 3 milyar...

İstanbul'un burnunun dibinde dev rezerv müjdesi! Güzel haber az önce geldi: Tam 3 milyar...

Türkiye'yi sevindiren haber kısa süre önce paylaşıldı. İstanbul'un burnunun dibinde dev rezerv keşfedildi. Tam 3 milyar liralık rezerv yetkilileri heyecanlandırdı. İşte güzel haberin detayları...

Dev rezerv duyurusu az önce geldi. İstanbul'un burnunun dibinde keşfedilen rezervin değeri 3 milyar liraya ulaştı. Türkiye gündemine oturan rezerv için çalışmalar başladı. İşte tüm detaylar...

DAĞITIMA HAZIR HALE GETİRİLDİ

Silivri ve Tekirdağ üzerinde açılan kuyularda dev rezerv keşfedildi. TBNG'nin (Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi) çalışmaları üzerine 3 milyar liralık doğalgaz rezervi bulundu. İşlemler için 10 milyon dolar yatırım yapılırken, 4 yeni kuyuda 300 milyon metreküp doğalgaz keşfedildi. Kuyularda yanan ateş sonrasında rezervler dağıtıma hazır bir hale getirildi.

2024-06-tekirdag4-1.jpg

YENİ BİR KUYU HEDEFLENİYOR

Doğalgaz rezervi üzerinde test aşamalarının yapıldığını belirten, TBNG CEO'su Sinan Furat, üretim aşamasına geçeceklerinin altını çizdi. Son üç yılda enerji kapsamında kritik adımlar atıldığını belirterek, Tekirdağ'da bulunan dördüncü kuyuda günlük 50 bin metreküp üretim hedefleri olduğunu söyledi.

2024-06-tekirdag4-4.jpg

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) gerçekleştirdiği çalışmaları işaret eden Furat, özel sektör de oyuncu olduklarından bahsetti. TPAO'nun izinden gittiğini vurgulayarak, "Ülke olarak özellikle enerjide yerli kaynaklarla, yerli ve milli enerjimizi üretmek zorundayız bunun bilincindeyiz." sözlerini kullandı. Yeni bir kuyu hedeflediğini söyleyerek, yine Tekirdağ'da beşinci bir kuyu planladığını vurguladı.

2024-06-tekirdag4-3-1.jpg

YÜKSEK DOĞALGAZ POTANSİYELİ

Son dönemlerde enerji tarafındaki keşiflerin ardından Türkiye'nin kendi imkanlarıyla petrol ihtiyacının yüzde 10'unu, doğalgazda yerli üretimin ise yüzde 3 seviyelerine ulaştığı belirtildi. TBNG Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi (CTO) Gürkan Karakaya, sondaj çalışmalarına 2014 yılında başladıklarını söyledi.

2024-06-tekirdag4-5-1.jpg

Türkiye'de yüksek doğalgaz potansiyeli olduğunu söyleyen Karakaya, açılan kuyuları örnek gösterdi. Yıl içinde kazılan kuyulardan 300 milyon metreküp rezerv keşfedildiğini söyleyerek, "Şirket olarak bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyar metreküp gaz ürettik. Bu kazdığımız kuyularla beraber üretimi yüzde 50 arttırıp bu üretimi sanayicilerimize vermeyi planlıyoruz. Bu kuyumuzla beraber gazımızı yaktık ve testlerimizi yaptık. Testlerin ardından boru hatlarımızı döşeyerek, iki hafta içerisinde burada bulduğumuz gazı sanayicilerle buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN