İstanbul'da keşfedilmiş, herkes merak etmişti! Metrelerce uzunluktaki gizli geçit ziyarete açılacak

İstanbul'da keşfedilmiş, herkes merak etmişti! Metrelerce uzunluktaki gizli geçit ziyarete açılacak

İstanbul'un taşı toprağı altın derken gizli geçmişi de yeni yeni ortaya çıkıyor. İstanbul'da keşfedildi herkes merak etti. Metrelerce uzayan gizli geçit sonunda ziyaretçilere açılıyor. İBB Miras Ekipleri yıllarca uğraştı herkesin beklediği haber sonunda ulaştı. Artık ziyarete açılıyor.

2021 yılından bu yana İBB miras ekipleri tarafından Rumeli Hisarı'nda devam eden restorasyon çalışmaları İstanbul'un gizli geçmişini de gözleri önüne serdi. Rumeli Hisarı'nın sahil kısmından başlayarak dikine şekil veren yeraltı geçidi herkesi şaşkına çevirdi. Geçidin restorasyon çalışmalarında sona gelindiği belirtilirken yakın zamanda ziyarete açılacağı duyuruldu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yeraltı geçidinin bulunduğu noktada keşifle ilgili detayları paylaştı.

YAKINDA ZİYARETE AÇILIYOR

Rumeli Hisarı'nda yapılan restorasyon çalışmaları sırasında ortaya çıkan ve kamuoyunun ilgisini çeken yeni buluntuyu işaret eden Mahir Polat, şu anda dikine bir kesitte 125 metre olan alanın başka kanallar ve kollarla ayrılmış yeraltı geçidinin buluntularının yer aldığını söyledi.

İstanbul'un gizli tünel efsanesi gerçek oldu: Rumeli Hisarı'nda gizli geçit bulundu - Gündem Haberleri

Geçidin fethin 571 yıl dönümü gününde bulunduğuna dikkat çeken Polat, "İlginç bir şekilde tam o gün ortaya çıkmış bir keşiften bahsediyoruz. Yani kendini adeta bize göstermeye çalışan bir buluntudan bahsediyoruz. İstanbul ve dünya tarihi için hayırlı uğurlu olsun. Çok özel bir keşif olduğunu biliyoruz, hissediyoruz. Restorasyon bittiğinde de insanların gezmesine, ziyaret etmesine uygun hale getireceğiz" sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN