İstanbul diye bir yer kalmayacak! Süleyman Pampal'dan büyük deprem uyarısı: Bir tek o ilçeler kurtulacak

İstanbul diye bir yer kalmayacak! Süleyman Pampal'dan büyük deprem uyarısı: Bir tek o ilçeler kurtulacak

Deprem uzmanları, Türkiye’nin deprem gerçeğine ilişkin olarak sık sık yeni açıklamalarda bulunuyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Süleyman Pampal, 7 ve üzeri deprem uyarısı yaparak ilçe ilçe önemli yerleri işaret etti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun kuzey kolunda büyük ölçekli bir depremin yaşanabileceğini vurguladı. Pampal, bu bölgenin çok aktif olduğunu ve büyük bir deprem yaratma kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Marmara Bölgesi’nde beklenen depremin büyüklüğünün 7 ve üzerinde olabileceğine dikkat çekti.

yeni-proje-3-002.jpg

KUZEY MARMARA FAY ZONU'NDAKİ GERİLİM BİRİKİMİ

Prof. Dr. Pampal, Marmara Denizi içerisinden geçen Kuzey Marmara Zonu'nda sürekli bir hareket ve gerilim birikimi olduğunu söyledi. "Bu bölge, büyük depremler üretme potansiyeline sahip en aktif yerlerden biri" diye konuştu. Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun kuzey kolunun yanı sıra güney kolunun da tehlikeli olduğunu ifade eden Pampal, özellikle Geyve, İznik-Mekece ve Gemlik faylarının büyük risk taşıdığını belirtti.

yeni-proje-4-002.jpg

1999 DEPREMİNİN GÖLGESİNDE İSTANBUL'UN RİSKLİ İLÇELERİ

İstanbul'un riskli bölgeleri üzerine yapılan değerlendirmeler de gündemde. Deprem Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Erdik, 1980 öncesi yapılan betonarme binaların en fazla hasar görecek yapılar arasında olduğunu belirtti. Erdik, şehrin güneybatısında yer alan Eminönü, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Avcılar gibi ilçelerin yüksek risk taşıdığını ifade etti.

Kadıköy, Maltepe ve Kartal gibi ilçelerin ise kısmen daha az hasar görme olasılığına sahip olduğunu belirten Erdik, Beyoğlu, Eyüp ve Bayrampaşa bölgelerinin de yüksek hasar riski taşıdığını ekledi.

yeni-proje-5-001.jpg

ÖNLEMLER ŞİMDİ ALINMALI

Süleyman Pampal, olası büyük depremin tarihi ve geçmiş verilere dayanarak 7 ve üzeri büyüklüğünde olacağını belirterek, bu konuda alınacak önlemlerin önemine dikkat çekti. İstanbul’un depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Pampal, hazırlıkların yapılması gerektiğini ifade etti.

Deprem riskinin yüksek olduğu bu dönemde, yetkililer ve vatandaşların olası bir felakete karşı hazırlıklı olmaları büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN