Havalar ısındı canavar yer altından çıktı! Kapıları bacaları kapatın: Kertenkele ve akreple besleniyor

Havalar ısındı canavar yer altından çıktı! Kapıları bacaları kapatın: Kertenkele ve akreple besleniyor

Yazın etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, o canavarı yer altından çıkardı! Kapıları, bacaları kapatın! Kertenkele ve akreple besleniyor...

Elazığ’ın Bızmışen Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, cep telefonu kamerasıyla et yiyen sarıkız örümceğini görüntüledi. Zehirli ve tehlikeli olduğu bilinen bu örümcek türü, havaların ısınmasıyla ortaya çıkıyor. Sarıkız örümceği, akrep ve kertenkele gibi canlılarla besleniyor.

13 SANTİMETREYE KADAR BÜYÜYOR

sarikiz-orumcek.webp

Yaklaşık 13 santimetreye kadar büyüyebilen ve zıplayabilen sarıkız örümceği, zehriyle bir insanı öldürebilecek kadar tehlikeli. Görüntüleri çeken vatandaş, örümceğin türünü merak ederek araştırma yaptı ve bunun halk arasında et yiyen örümcek olarak bilinen sarıkız örümceği olduğunu öğrendi.

Elazığ’da yaşanan bu olay, bölgedeki vatandaşlar için bir uyarı niteliğinde. Havaların ısınmasıyla birlikte bu tür tehlikeli örümceklerin daha sık görülmesi mümkün. Özellikle akrep ve kertenkele ile beslendiği bilinen sarıkız örümceğine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN