Fiyatı 130 lira birden düştü! Marketlere akın başladı: Sadece 20 lira

Fiyatı 130 lira birden düştü! Marketlere akın başladı: Sadece 20 lira

Yılın ilk hasat döneminde kilogram fiyatı 70-80 lira bandını aşan fasulye, marketlerde 150 liradan alıcı buluyordu. Ancak fasulye fiyatlarının ani bir şekilde düşmesiyle birlikte, tarlada 20 liraya kadar gerileyen ürün, marketlerde 40 liradan satılmaya başladı.

Yaşanılan bu indirim sonrası fasulye üreticilerini şaşkına çevirdi. Üreticiler, “70 liradan 20 liraya nasıl düştü anlayamadık.” ifadelerini kullandı.

Yaz sofralarının vazgeçilmezi olan fasulye, kısa bir süre önce tarladan rekor fiyatlarla satışa sunulmuştu. Üreticinin kilosunu 70-80 liraya sattığı, marketlerde ise 150-200 lira arasında alıcı bulan fasulyede fiyatlar bir anda 5 katın üzerinde düşüş yaşadı.

img-0625.jpeg

Türkiye’nin önemli fasulye üretim merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde hasat devam ederken, 10 gün önce tarladan çıkış fiyatı kilogramda 70-80 TL olan ürünün 20 TL’ye kadar gerilemesi üreticileri isyan ettirdi.

Fasulye tarlasında çalışan işçilerden Gülcan Sülün, fasulye fiyatlarının düşmesine üzüldüklerini belirtti. Sülün, “Ağzıkara köyünde fasulye hasadındayız şu anda. 15 yıldır fasulye ekiyoruz. Fasulye 70 liradan 20 liraya nasıl düştü anlayamadım. Bizim aldığımız ücret bize yetiyor ama çiftçinin hâli biraz zor. Sabah erken saatlerde 06.00’da geliyoruz. Akşam saat 19.00’lara kadar çalışıyoruz” dedi.

Taze Fasulye Nasıl Tüketilmeli?

Taze fasulye, yemek olarak tüketilebildiği gibi kavrularak da hazırlanabilir, böylece hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir seçenek olur.

Besin değerlerinin korunması için taze fasulye mevsiminde tüketilmelidir. Dondurulmuş sebzeler, tazelerine göre daha düşük besin değerlerine sahiptir.

Her sebzede olduğu gibi, tüketilmeden önce fasulyenin ilaç kalıntıları ve topraktan gelebilecek olası bakteriler için iyice yıkanması gerekir. Yıkama suyuna sirke eklemek bu konuda yardımcı olabilir.

Fasulyenin besin değerlerinin kaybolmaması için pişirme sırasında yağda uzun süreli yakılmaması önemlidir.

Fasulyeler kontaminasyona uğramaması için temiz bir bıçakla doğranmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN