Dolandırıcılar YÖK'ü bile kandırmış! Sahte mezunlar kıskıvrak yakalandı

Dolandırıcılar YÖK'ü bile kandırmış! Sahte mezunlar kıskıvrak yakalandı

Kendilerini yurt dışında bir okuldan mezun olmuş gibi göstererek YÖK'ün yabancı öğrencilere tanıdığı kontenjan üzerinden tıp, hukuk ve eczacılık gibi bölümlere kayıt yaptırıp okuyan, mezun olan ve çalışan sahtekarlar yakalandı. İşte detaylar...

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin Türkiye'deki orta öğretim kurumlarından mezun oldukları halde yurt dışında bir okuldan mezun olduklarını söyleyerek aldıkları denklikle yabancı öğrencilere tanınan kontenjan üzerinden bazı üniversitelere kayıt yaptırdıkları yönünde bilgi aldı.

YURT DIŞINDA ÜNİVERSİTE BİTİRMİŞ GİBİ GÖSTERDİLER

Yapılan araştırmaya göre, takip altına alınan kişiler Türkiye'de bir ortaöğretim kurumundan mezun oldular. Fakat Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek yurt dışında bir okul bitirdiklerine yönelik sahte belgelerle Eğitim-Öğretim Denklik Belgesi aldılar.

Bu belgeyle Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) yabancı öğrencilere tanıdığı yüzde10 yerleştirme kontenjanından yararlanarak tıp, hukuk ve eczacılık gibi bölümlere yerleştirildiler. Araştırmayı derinleştiren ekipler, aynı yöntemle üniversitelerden mezun olan hatta çalışan 30 kişiyi tespit etti.

30 SAHTE MEZUN YAKALANDI

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'taki adreslere eşzamanlı baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 30 kişi emniyette sorguya alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN