Denize giren terleyerek çıkıyor! O ilde deniz sıcaklığı rekor kırdı: Su resmen kaynadı!

Denize giren terleyerek çıkıyor! O ilde deniz sıcaklığı rekor kırdı: Su resmen kaynadı!

Hava sıcaklıklarının her geçen gün arttığı bugünlerde çağrıyı kendini serin sulara atmakta bul anlar ne yazık ki yine serinleyemedi. O ilde deniz sıcaklığı adeta rekor seviyelere çıktı. Ne suda ne de karada serinlemek yalan oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Oldukça sıcak ve kurak bir yaz dönemi geçirirken ülkenin bazı bölgelerinde sıcaklıklar ciddi derecede artıyor. Öyle ki bazı yerlerde deniz sıcaklığı dahi ciddi derecede yükseldi. Bunlardan biri ise serinlemek için kendini serin sulara atmak isteyen vatandaşların bulunduğu o ilde meydana geldi.

yeni-proje-38-002.jpg

DENİZE GİREN TERLİYOR

Hava durumuna ilişkin sık sık bilgilendirici paylaşımlarda bulunan “Hava Forum” sayfası, yeni bir paylaşım yaparak Adana’da deniz suyu sıcaklığının 33 dereceye kadar çıktığını bildirdi. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Adana'da deniz suyu sıcaklığı 33 dereceye ulaştı ! Serinlemek için denize girenler terliyor.”

yeni-proje-39-001.jpg

REKOR SEVİYEYE ÇIKTI

12 Ağustos 2024 Pazartesi günü, Adana'da hava sıcaklığı rekor bir seviyeye ulaştı. Kentte deniz suyu sıcaklığı 33 dereceye çıkarak, alışılmadık bir seviyede seyrediyor. Böylece, sıcaklıkların artışı, denize girenlerin beklediğinden çok daha fazla terlemesine neden oluyor. Sıcak hava dalgası, sadece deniz suyu sıcaklığını değil, aynı zamanda hava sıcaklığını da etkileyerek gölgede bile bunaltıcı bir sıcaklık sunuyor.

yeni-proje-40-002.jpg

Termometreler gün boyunca 40 dereceyi bulurken, nem oranının da yüksek olması, hava koşullarını daha da dayanılmaz kılıyor. Adanalılar serinlemek için sahil ve deniz kenarını tercih ederken, suyun bile bu kadar sıcak olması, deniz tatilcilerinin rahatlamasını zorlaştırıyor. Yoğun sıcaklık, özellikle açık havada zaman geçirenleri zorlarken, bu durumun devam edip etmeyeceği ise merak konusu. Hava durumu uzmanları, sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de devam etmesi ve bir süre daha etkisini sürdüreceği uyarısında bulunuyor. Bu yüzden, Adana'da yaşayanların su tüketimine özen göstermesi, bol sıvı alması ve aşırı sıcaklardan korunmak için çeşitli önlemler alması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN