Damacana suya zam gelince herkes oraya koştu, bidon bidon doldurdu: O suda bakteri tespit edildi

Damacana suya zam gelince herkes oraya koştu, bidon bidon doldurdu: O suda bakteri tespit edildi

Damacana suya %100 zam gelince Antalya’da vatandaş içme suyu almak için oraya akın etti. Belediyenin yaptığı bakteri uyarısına aldırmayan vatandaşlar, bir de su doldurmak için sırada bekledi…

Damacana su fiyatlarına bir yıl içerisinde %100 zam gelmesinin ardından su ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar doğal kaynak sularına yöneldi. “Memba”,, “Dağdan, ormandan doğal kaynak suyu” düşüncesiyle yol kenarlarında bulunan çeşmelerden akan suya ilgi arttı. Genelde dağlık ve ormanlık bölgelerde, yaylalara ulaşımı sağlayan yolların kenarındaki çeşmelerden içme suyu ihtiyacını karşılayanların sayısında artış yaşandı.

yeni-proje-14.jpg

Antalya’da kent merkezine yakın olan çeşmelerde damacana, 5 litrelik plastik şişe ya da büyük kovalara su doldurmak için sıra bekleyenler uzun kuyruk oluşturdu. Yakın bölgede ikamet edenler günlük ihtiyaçları kadar su alırken, kimisi aracıyla, bisikletiyle çeşmeye gelerek kova ve şişeleri doldurdu. Bazı vatandaşların ise suda sebze ve meyve yıkadığı dikkat çekti.

yeni-proje-12.jpg

UYARIYA ALDIRIŞ ETMİYORLAR

Konyaaltı ilçesine bağlı Hurma Mahallesi’ndeki kaynaktan su alan vatandaşlar ise belediyenin astığı uyarı tabelasına aldırış etmedi.

yeni-proje-15.jpg

Konyaaltı Belediyesi’nin su doldurulan alana yaklaşık 4 sene önce astığı tabeleda, 'Belediyemiz tarafından bu su kaynağında yaptırılan analiz sonucunda koliform bakterisine rastlanmıştır. İçme suyu olarak tüketilmesi uygun değildir' ifadesi yer alıyor. Tabelada koliform bakterinin 100 mililitrede 72 kob (koloni oluşturan birim) yer aldığı belirtildi. Tabeladaki 'tüketilmesi' yazısı ile bakteri parametresini belirten yazının sarı boyayla kapatıldığı, büyük harflerle belirtilen 'uygun değildir' ibaresinin de zemin rengi olan beyaza boyandığı dikkati çekti.

yeni-proje-13.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN