Bir yudum alanı klima gibi serinletiyor! Erzincan'da üretiliyor, yurt dışına gidiyor: Sıcakla beraber satışlar fırladı

Bir yudum alanı klima gibi serinletiyor! Erzincan'da üretiliyor, yurt dışına gidiyor: Sıcakla beraber satışlar fırladı

Bir yudumu vücudu klima gibi serinletiyor üretimi Erzincan'da yapılıyor. Sıcaklıkların bir numaralı dostu olarak biliniyor satışları bir anda artışa geçiyor. Erzincan'da üretilen ürünler ise yurt dışına gönderiliyor. İşte tüm detaylar…

1932 yılında Erzincan Belediyesi tarafından üretime başlanan ve çevre illere gönderilen Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu tüketimi artan hava sıcaklıkları ile birlikte satışlarında artış yaşıyor. Kent merkezine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta yer alan Ekşisu Mesire Alanı’ndan çıkan Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu 5 yıllık aranın ardından yeniden üretilmeye başladı.

İKİ GÜNDE 250.000 ŞİŞE SATIYOR

Yaz aylarında satışları daha da artan maden suyuna gelen taleplerin artması ile birlikte ikili vardiya sistemi ile çalışmaya başlayan fabrika üretimi günde 100.000'den 250.000 şişeye yükseltti. Ekşi su "sade", "limonlu", "elmalı" ve "nar" türleriyle çeşitlenirken Türkiye'nin farklı illerinde satışının yanı sıra yurt dışından da talep ediliyor.

Erzincan'ın 91 yıllık maden suyunun tescillenip ihracatının yapılması hedefleniyor

Erzincan Bögert Maden Suyu Fabrikası Müdürü Kenan Çeribaşı, artan sıcaklıklar nedeniyle maden suyuna yoğun bir talep olduğunu belirtti. Zaman zaman gelen talepleri karşılamakta zorlandıklarını vurgulayan Çeribaşı, yaz sezonu da satışların zirveye çıktığını aktardı. Çeribaşı, "Sürekli stoklu çalışmamıza rağmen yine de talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Yurt içi ve dışında pazarlama ağımızı genişletmiş durumdayız. Yeni ürünlerimiz ile Erzincan ve dışına hizmet vermekteyiz." dedi. Çeribaşı, Erzincan'da üretilen maden suyunun vatandaşlara ulaştırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

YENİ İHRACAT ROTALARI BELİRLENDİ

Yeni ihracat rotaları belirlendiğini ifade eden Çeribaşı, limon ile başladıkları yolculuğun elma ve nar ile devam ettiğini söyledi. Ağustos ayı sonuna kadar mandalinayı da ürün yelpazesine ekleyeceklerini ifade eden Çeribaşı, yurt dışında Arabistan, İsviçre ile çalıştıklarını dile getirdi. Çeribaşı, “Almanya, Ürdün, Libya ve Dubai gibi ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Çok yakın zamanda bu ülkelere de sevkiyatlarımızı başlatmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Çeribaşı, kas yapısını destekleyen maden suyunun yazın özellikle mineral deposu olması nedeniyle tercih edildiğini söyledi. Üretilen limonu Maden suyunun içinde bulunan minerallerin yanı sıra C vitamininin de bol miktarda yer aldığını belirten Çeribaşı, herkese tavsiye ettiklerinin altını çizdi.

ÇEŞMELERDEN MADEN SUYU AKIYOR

Fabrikanın bulunduğu bölgede yer alan Ekşisu Mesire Alanı'na gelen vatandaşların çeşmelerden akan doğal maden suyuna ulaşma imkanı olduğu belirtildi. Erzincan'da üretilen ve bölgede ekşi su olarak anılan maden suyunun satışı hava sıcaklıkları nedeniyle artarken fabrikanın bulunduğu bölgede yer alan çeşmelerden kaynağına ulaşmakta mümkün oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN