Aslan’dan Onyedika hamlesi

Aslan’dan Onyedika hamlesi

Türkiye’de 13 Eylül’de sona erecek yaz transfer döneminde Galatasaray çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. orta alanı güçlendirmek isteyen Sarı-Kırmızılı ekip, Belçika ekibi Club Brugge’de forma giyen 23 yaşında Nijeryalı Raphael Onyedika’yı kadrosuna katmak istiyor. Galatasaraylı yöneticiler oyuncuyla her konuda anlaşırken, Belçika ekibi oyuncuyu satmak istemiyor.

Galatasaray’da transferin son günlerinde hareketlilik yaşanıyor. Sarı-Kırmızılılarda kanat ve orta sahaya takviye isteyen teknik direktör Okan Buruk listeyi Sarı-Kırmızılı yöneticilere sundu.

Listenin başında Belçika Jupiler Lig ekibi Club Brugge’de forma giyen Nijeryalı orta saha Raphael Onyedika yer alıyor. Ön libero ağırlıklı olmak üzere stoper ve merkez orta saha bölgelerinde oynayabilen 23 yaşındaki futbolcu, görüşmelerin ardından Galatasaray’a gelmeyi kabul etti.

Cimbom, Onyedika için Club Brugge’e 1 yıllık kiralık ve sezon sonunda zorunlu 11 milyon euroluk bir teklif sundu. Belçika ekibi yetkilileri bu sözleşme teklifini reddederken Sarı-Kırmızılılardan 17 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu istediğini belirtti. Onyedika ile ilgili Brugge ile görüşmelerini devam ettiren Galatasaray, kısa sürede transferi tamamlamayı planlıyor.

Kulübüyle anlaşılması durumunda Nijeryalı orta saha ile Sarı-Kırmızılılar 5 yıllık bir sözleşme imzlayacak. 2022 yılında Danimarka ekibi Midtjylland’dan Club Brugge’e transfer olan Onyedika, kulübüyle 95 maçta sahada yer alırken, 3 gol 2 asistlik katkı sağladı.

Sarı-Kırmızılılara Napoli’den kiralık olarak katılan Nijeryalı Victor Osimhen’den destek alan Galatasaray, Onyedika transferini en kısa sürede bitirmeyi hedefliyor. Savunma özellikleriyle kulüp ve milli takımda ön plana çıkan 23 yaşındaki futbolcu, ileride potansiyel gösterecek isimler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN