Beypazarı'nda tarihi eserlere geçit yok: Düzenlenen operasyonla 1487 sikke ele geçirildi

Beypazarı'nda tarihi eserlere geçit yok: Düzenlenen operasyonla 1487 sikke ele geçirildi

Ankara'da düzenlenen operasyonda, kaçak olarak bulundurulan 1487 tarihi sikke ele geçirildi. Operasyonla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda, 1487 adet sikke ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda tespit edilen şüphelilerin, tarihi eserleri yurt dışına kaçırmayı planladığı iddia ediliyor.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğünce tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi.

BİRÇOK TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, zanlılar A.Ü, M.Y. ve O.S'nin 500 bin dolar karşılığında satmak amacıyla yanlarında getirdikleri Roma dönemine ait 1450 bronz sikke, Osmanlı dönemine ait 31 gümüş sikke, 6 antik dönem Pergamon gümüş sikkesi ile Fenike dönemine ait bir kolye ele geçirildi.

Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, fotoğraflar üzerinden yapılan incelemede, eserlerin orijinal olabileceği yönünde ön görüş bildirildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN