Beykoz'da AK Parti'nin seçim sonuçlarına itirazı reddedildi

Beykoz'da AK Parti'nin seçim sonuçlarına itirazı reddedildi

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına yaptığı itirazları reddetti. İtirazlar, kullanılan ve geçersiz sayılan oyların yeniden sayılmasını talep ediyordu.

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından AK Parti tarafından yapılan itirazları ele aldı. Partinin, ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması yönündeki talepleri kurul tarafından değerlendirildi ve sonuç olarak itirazlar reddedildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, itirazların reddedilmesine ilişkin bilgiyi paylaşırken, benzer süreçlerin Gaziosmanpaşa'da da yaşandığını belirtti ve her iki ilçedeki süreçlerin dikkatle takip edildiğini vurguladı.

Kararın açıklanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partililere ve kamuoyuna yönelik açıklamalarda bulundu. Çelik, Beykoz'daki itiraz sürecinin yanı sıra, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa ilçesinde de yaşandığını ve bu süreçlerin her iki tarafça da yakından takip edildiğini vurguladı. Gaziosmanpaşa'da, İlçe Seçim Kurulu'nun rakip siyasi partinin itirazlarını kabul etmesi üzerine, CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduğunu belirtti.

Özgür Çelik, süreç boyunca sükunet çağrısında bulunarak, partililerin ve vatandaşların provokasyonlara kapılmadan, sakin bir şekilde süreci takip etmelerini istedi. Ayrıca, bir grup CHP'linin Beykoz İlçe Seçim Kurulu önünde nöbet tutmaya devam edeceğini, fakat vatandaşların evlerine dönmeleri yönünde çağrıda bulundu. İlçe Seçim Kurulunun kararını açıklamasının ardından, bekleyişini sürdüren partililerin de bölgeden ayrıldığı bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN