Bakan Uraloğlu'dan küresel internet krizi açıklaması: Aksaklık siber saldırı kaynaklı değil

Bakan Uraloğlu'dan küresel internet krizi açıklaması: Aksaklık siber saldırı kaynaklı değil

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünya çapında yaşanan internet kesintisinin siber saldırı kaynaklı olmadığını ve aksaklıkların büyük ölçüde giderildiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünya çapında yaşanan internet kesintisine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, "İlgili kurumlarla derhal irtibata geçtik. Buradaki aksaklıkların önemli bir bölümünü atlattığımızı söyleyebilirim. Birkaç saat içerisinde sistem artık vatandaşı etkiler durumdan çıkarılmış olur. Bunun tekerrür etmemesi için gerekli önlemleri planladık. İlgili kurumlarımızla özel sektör ve kamu ile iletişim halindeyiz. Bir siber saldırı söz konusu değildir" dedi.

'AKSAKLIK SİBER SALDIRI KAYNAKLI DEĞİL'

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi, "Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintiye ilişkin yapılan inceleme neticesinde yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır" dedi.

BTK'dan küresel teknik sorunla ilgili yapılan açıklamada "Yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı, kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edildi" denildi.

NE OLMUŞTU?

Dünya çapında Microsoft dahil birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketi çöktü. Süpermarketlerden havayollarına medyadan borsa ve bankacılığa kadar geniş bir sektörde şirketlerin hizmetleri aksadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN