Karavancılar oraya gittiğine pişman oldu! Ayılar hepsine dadandı

Turistlerin gözde mekanlarından biri olan o bölgede ayılar saldırganlaştı. Hazır yemeğe alışan ayılar karavanlara dadandı...

Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan ayılar, yaz aylarında turistlerin verdiği yiyeceklere alıştıktan sonra kış öncesi aç kalınca farklı çözümler aramaya başladı. Doğal beslenme alışkanlıklarından uzaklaşan bu hayvanlar, yiyecek bulmak için kamp alanlarındaki turistlerin karavanlarına yönelmeye başladı.

Aç ayılar karavanlara dadandı

AYILAR HAZIR YİYECEĞE ALIŞTI

Nemrut’un maskotları olarak bilinen ayılar, besin kaynaklarının azalmasıyla hem birbirleriyle kavga ediyor hem de turistlere ait karavanlara dadanıyor. Özellikle kış mevsimi yaklaştıkça bu durumun daha da kötüleştiği ve ayılar arasında çatışmaların arttığı gözlemlendi. Kalabalık gruplar halinde karavanlara yaklaşan ayılar, yiyecek bulmak için araçlara zarar verme riski taşıyor.

“DOĞAL YAŞAMA MÜDAHALE CİDDİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR”

Doğa gözlemcisi Dr. Cihan Önen, insanların yabani hayvanları besleyerek onların doğal yaşam döngüsüne zarar verdiğine dikkat çekerek, “Ayıların doğal beslenme alışkanlıklarından uzaklaşması hem insanların güvenliği hem de bu canlıların yaşamı için istenmeyen durumlar oluşturabilir. Bu yüzden doğadaki hayvanların doğal ortamlarına müdahale edilmemelidir. Ayrıca yetkililerin ve uzmanların uyarılarının dikkate alınması gerekir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN