Hamile eşini elleriyle boğarak öldürmüştü: Beraat kararı istinaftan ağırlaştırılmış müebbet olarak döndü

Hamile eşini elleriyle boğarak öldürmüştü: Beraat kararı istinaftan ağırlaştırılmış müebbet olarak döndü

Denizli’de hamile eşini elleriyle boğarak öldüren ve yerel mahkemede beraat eden şahıs, istinaf mahkemesince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de, 11 Mayıs 2022 tarihinde 2 çocuk annesi ve ikiz bebeklere 5 aylık hamile olan Hatice Çaltı (43), evinde ölü bulundu. Ailesi, erken doğum riskinden endişelenerek polise başvurduğunda korkunç gerçeği öğrendi.

Polis ekipleri, banyodaki küvette çıplak ve hareketsiz halde bulunan Çaltı'nın hayatını kaybettiğini belirledi.

54515.jpg

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Başından yaralanması, kesici ve delici aletle yaralanma izine rastlanılmaması üzerine ilk bulgulara göre; kalp krizi sonucu öldüğü düşünülen Hatice Çaltı'nın, otopsi sonrası aslında boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Otopsi raporunda boğazında morluklar ve parmak izleri, kollarında ise boğuşmadan kaynaklanan çizikler tespit edilince, olayın cinayet olduğu kesinleşti. Polis, kadının eşi Ramazan Çaltı’yı (39) gözaltına aldı.

10243143.jpg

SAVCININ İTİRAZIYLA TUTUKLANDI

Çelişkili ifadeleri ve kollarındaki tırnak izleri nedeniyle Ramazan Çaltı, önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ancak savcının itirazı sonrası tutuklandı.

CİNAYETİ KABUL ETMEDİ, DELİLLER YALANLADI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının ardından Çaltı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede Çaltı'nın, hamile eşini banyoda elleriyle boğarak öldürdüğü delillerle ortaya konuldu.

10243144.jpg

İddianamede Çaltı'nın polisteki ifadesine yer verilirken, cinayet suçunu kabul etmediği, eşiyle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra evden ayrıldığını, karısının öldüğünü çalışmak için gittiği tarlada öğle saatlerinde kendisini arayan kişiden öğrendiğini ileri sürdüğü kaydedildi. Ancak soruşturma kapsamında, Çaltı'nın eşini öldürdüğü, iş yerleri ile çevreden alınan güvenlik kamera kayıtları ve çelişkili ifadeleriyle belirlendi.

Ramazan Çaltı'nın evden ayrıldığı sırada ve gittiği iş yerindeki kamera kayıtlarında üzerinin ıslak olduğu görüldü. Çaltı'nın ıslak halde eve birkaç kez girip çıktığı, kolunda bulunan kızarıklığın da eşini öldürdüğü sırada meydana geldiğinin belirlediği iddianamede yer aldı. Olay günü eve başka birinin girip çıkmadığının da kamera görüntüleriyle tespit edildiği vurgulandı.

10243142.jpg

BERAAT KARARINA İSTİNAF MAHKEMESİ'NDEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Denizli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davada, Ramazan Çaltı geçtiğimiz yıl kasım ayında beraat etti.

Ancak Hatice Çaltı’nın ailesi karara itiraz etti ve istinaf mahkemesine taşıdı.

Sanık hakkındaki dava Antalya Bölge İdare Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nde yeniden görüldü. Dün görülen davada mahkeme, Ramazan Çaltı’yı, hamile eşini kasten öldürme suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN