Artan maliyetler 65 yaş üstünü vurdu! Toplu taşımada ücretsiz tarife son buluyor: 1 Ağustos’tan sonra orada başlıyor

Artan maliyetler 65 yaş üstünü vurdu! Toplu taşımada ücretsiz tarife son buluyor: 1 Ağustos’tan sonra orada başlıyor

Enflasyona bağlı olarak artan maliyetler 65 yaş üstünü vurdu. O ilçede alınan kararla toplu taşımada ücretsiz tarife son buluyor. İşte, 1 Ağustos’tan sonra başlayacak yenilik…

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Baki Karaarslan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir kararı duyurdu. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren, şehit aileleri ve gaziler haricinde kalan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların ücretsiz taşınma uygulamasına son verileceği açıklandı.

MALİ NEDENLERİN ETKİSİ

Araç sahiplerinin karşılaştığı yüksek akaryakıt, araç bakımı, yedek parça, lastik, sigorta gibi maliyetlerdeki artışlar göz önüne alınarak alınan kararda, her araç başına düşen ortalama maliyetin 30 bin TL olduğu belirtildi. Bu durumun şehir içi yolcu taşımacılığını sürdürülemez hale getirdiği vurgulandı.

Kooperatif üyelerinin ortak kararıyla alınan bu adımın, ekonomik şartlardaki zorluklar nedeniyle mecburiyetten kaynaklandığı ifade edildi. Şehit aileleri ve gaziler hariç tutularak, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların artık ücretli olarak taşınacak olmasıyla ilgili olarak tüm halkın anlayış göstereceği umulduğu ifade edildi.

zonguldakta-65-yas-ustune-ucretsiz-toplu-tasima-kalkiyor-1.jpg

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi, Kdz. Ereğli'de şehir içi yolcu taşımacılığını en iyi şekilde sürdürme taahhüdünde bulunurken, yaşanan değişikliğin toplu taşıma hizmetlerine olan etkilerinin minimal düzeyde olması hedefleniyor.

Kamuoyuna yapılan duyuruda, alınan kararın yerel topluluğun genel çıkarları doğrultusunda alındığı ve toplu taşıma hizmetlerinin kalitesinin korunmasına yönelik çabaların süreceği belirtildi. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi, yeni düzenlemelerle ilgili olarak vatandaşlara daha fazla bilgi sağlamaya devam edeceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN