Ankara'nın o gölüne gidecekler dikkat, yılanlar bastı! Boyu metrelerce uzunlukta, üzerine basarsanız...

Sıcak havadan bunalıp kendini Ankara’nın o gölüne atacaklar dikkat! Hem yürüyüş hem piknik... Her yer yılan doldu! Boyu metrelerce uzunlukta, üzerine basarsanız...

Ankara’nın popüler rekreasyon alanlarından biri olan Eymir Gölü, yaz aylarının başlamasıyla birlikte yılanların istilasına uğradı. Yürüyüş yapmak veya ormanlık alanda piknik yapmak isteyen ziyaretçiler, yılanlarla karşılaşma riskine karşı dikkatli olmalı.

YILANLAR ÇİFTLEŞME DÖNEMİNDE

Haziran ayı, yılanların çiftleşme dönemi olması nedeniyle özellikle dikkat edilmesi gereken bir zaman dilimi. Uzmanlar, bu dönemde yılanların daha aktif olduğunu ve insanlarla daha sık karşılaşabileceğini belirtiyor. Eymir Gölü’ne gidenlerin, yürüyüş yaparken veya piknik alanında dikkatli olmaları, yılanların doğal yaşam alanlarına zarar vermemeleri için uyarılar yapıldı.

Üzerine basmanız durumunda zarar görebilecek olan bu hayvanlar, genellikle insanlardan uzak durmayı tercih ederler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN