Alevlerin içinde can pazarı! 8 yaşındaki çocuk ıslak bezler sayesinde kurtuldu

Ankara’da 3 katlı binada çıkan yangında adeta can pazarı yaşandı. Alevler kısa sürede tüm evi sararken, 8 yaşındaki çocuk balkonda mahsur kaldı. A.E.D. adlı çocuk, alevlerden ıslak bezlerle kendini koruyarak kurtuldu. Küçük çocuk, olay yerine sevk edilen itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.

Çankaya ilçesi Ayrancı Mahallesi Reşat Nuri Caddesi'ndeki 3 katlı binanın en üst katında saat 09.30 sıralarında yangın çıktı. K.Ö.D.'nin mutfakta yaktığı mumdan çıktığı iddia edilen yangın, büyüdü. Dubleks dairedeki anne H.D. ile küçük çocuğu A.E.D., yan binanın çatısında tadilat yapan işçi Murat Kocaay tarafından kurtarıldı. Murat Kocaay, alevler nedeniyle dubleks dairenin üst katında bulunan diğer çocuğa ulaşamadı.

5.jpg

ISLAK BEZLERLE KORUNMAYA ÇALIŞTI

A.E.D., bu sırada alevlerin arasından kendisini balkona attı. Çocuk, balkondayken korku ve panik yaşadı. Çevredekiler, alevlerden korunması için A.E.D.’ye ıslak bez parçaları attı. A.E.D., yanı başındaki alevlerden, üzerine su dökerek ve ıslak bezlerle korunmaya çalıştı. Murat Kocaay da yanan binanın çatısına çıktı ancak alevler nedeniyle çocuğu kurtaramadı. Bu sırada adrese itfaiye ekipleri sevk edildi.

1.jpg

HASTANE KALDIRILDILAR

Ekipler, alevlere müdahale ederken, çocuğu kurtarmak için de çalışma başlattı. A.E.D., itfaiyenin merdivenli aracıyla alınıp kurtarıldı. Anne ve çocukları ambulansla, kontrol amacıyla hastaneye götürüldü. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de olay yerine gelip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN