60 katlı bina boyunda! Dünyaya hızla geliyor! Bilim insanları 15 Ekim'e tarih verdi: Burnumuzun ucundan geçecek

60 katlı bina boyunda! Dünyaya hızla geliyor! Bilim insanları 15 Ekim'e tarih verdi: Burnumuzun ucundan geçecek

Bilim insanlarından 15 Ekim uyarısı geldi. Tam 60 katlı bir bina büyüklüğünde hızla dünyaya doğru yaklaşıyor. Herkes hazırlığını yapsın burnunuzun ucundan geçecek.

Dünyanın çok yakınından geçmesi beklenen 60 katlı bir bina büyüklüğündeki asteroid için NASA'dan açıklama geldi. 15 Eylül tarihi işaret edilirken "2024 ON" isimli asteroidin hızla dünyaya doğru yaklaştığı belirtildi. Çapı 213 metreden daha büyük olduğu hesaplanan dev asteroidin dünyanın çok yakınından geçmesi bekleniyor.

NASA'DAN UYARI GELDİ

NASA Yakın Dünya Nesneleri Gözlem Programı, 60 katlı bir bina büyüklüğündeki asteroid için ilk tespitin yapıldığını söyledi. Göktaşı ile ilgili kapsamlı bir bilgi toplanırken asteroidin dünya ile ay arasındaki mesafenin 2.6 kat uzaklıktan dünyanın yanından geçeceği belirtildi.

NASA Alert! Asteroid 2024 LB4: A Safe Yet Significant Near-Earth Encounter on June 16, 2024

Dünyanın yakınından geçmesi beklenen asteroidin 60 katlı bir bina boyutunda olduğu aktarıldı. Asteroid hızının ise 25.000 ml yakın olduğu belirtilirken yolunda meydana gelecek ufak bir sapmanın bile çarpıcı sonuçlar doğurabileceği aktarıldı. Bilim insanları tarafından gözlem altında tutulan asteroidin dünya ile çarpışma ihtimalinin olmadığını da söylendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN