1200-2200 dolar maaşı var! Şirketin telefonları susmuyor, o mesleğe talep yağıyor ama çalışan bulunamıyor

1200-2200 dolar maaşı var! Şirketin telefonları susmuyor, o mesleğe talep yağıyor ama çalışan bulunamıyor

O sektörde çalışan açığı çok fazla! 200 çalışan olsa 200’ü de aynı gün gidiyor! 1200-2200 dolar maaşı var! Dolgun maaşa rağmen şirketin telefonları susmuyor, o mesleğe talep yağıyor ama çalışan bulunamıyor...

Birçok kişi iş bulamama derdinden yakınırken birçok sektör de işçi açığından yakınıyor. Bazı mesleklerde işçi açığının fazla olması nedeniyle maaşlar yükseldikçe yükseliyor.

Özellikle çalışan anne ve babaların, çocuklarının bakımı için güvenilir bakıcı arayışı her geçen gün artıyor. Son dönemde özellikle Filipinli bakıcılar tercih ediliyor. Dolgun maaşlara rağmen hiç boş kalmıyorlar.

Çocuk ve Bebek Bakıcısı | Doğa Danışmanlık - Ankara

BAKICI ÜCRETLERİ ARTIYOR, TALEPLER YÜKSELİYOR

Çocuklarının bakımı için nitelikli bakıcı arayan ebeveynlerin talepleri, Filipinli bakıcıların maaşlarının 2200 dolara kadar çıkmasına neden oldu. Filipinli bakıcı şirketi sahibi Olcay Nazlı Karakuş, Türkiye'de Filipinli bakıcılara olan yoğun ilgiyi vurgulayarak, "Türkiye'de bakıcıya talep fazla özellikle de Filipinli bakıcılara talep inanılmaz fazla. Günde 200 Filipinli bakıcımız olsa, 200'ünü de aynı gün içerisinde veririz. Ailelerin ilk tercihleri arasında yer alıyorlar. En önemli nedeni İngilizce bilmeleri ve bunun yanı sıra disiplinli ve uzun süre çalışıyor olmaları. Çocuklarının psikolojisi bozulmasın diye kimse sürekli yeni bir bakıcı ile çalışmak istemiyor. Biz şirket olarak günde 500'ün üzerinde telefon alıyoruz ancak yetişemiyoruz. Maaşlar 1200 dolar ile 1800 dolar arası değişiyor. Denizli'ye gönderdiğim bir bakıcı vardı 1.200 dolara çalışıyordu ayrılmak isteyince sırf gitmesin diye maaşı 2200 dolar yapıldı. Yeme içme her şey de aileye ait." dedi. Karakuş, bu yüksek talebin nedenlerini İngilizce bilmeleri, disiplinli olmaları ve uzun süreli çalışmaları olarak sıraladı.

TÜRK BAKICI BULMAK NEREDEYSE İMKANSIZ

3 yaşındaki kızına bakıcı bulmakta zorlanan bir anne, aylardır bakıcı arayışında olduğunu dile getirerek, Türk bakıcı bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti. “Türkmenistanlı ve Özbekistanlı bakıcılarla çalıştım ancak onlarda dünyaya telefonla konuşmak için gelmiş gibiler, ellerinde telefonları kesinlikle düşmüyor. 35 bin TL maaş veriyorum, sigortalarını yapıyorum. Hak ettiklerinden daha iyi davranıyorum çünkü bu insanlara çocuğumu emanet ediyorum ama yok bir şey değişmiyor. Bakıcı da bulunmuyor öyle olunca da biraz da mecburiyetten bu insanlara teslim etmek zorunda kalıyoruz. Çocuğa daha iyi bakmaları gerektiğini talep ettiğimizde de kaçıyorlar. Çalışan aileler için bakıcı büyük bir sıkıntı.” diye konuştu.

BAKICILARIN ŞİKAYETLERİ DE VAR

Bursa'da yaşayan ve uzun yıllardır bebek bakıcılığı yapan H.A., birçok ailenin yanında çalıştığını belirterek, “Birçok ailenin yanında çocuk bakıcılığı ile işe başladım. Başta size, 'Sadece çocuğun bakımı ile ilgileneceksin' denilse sonrasında ev işlerini konusunda da yardım bekleniyor. Yemek, ütü, temizlik gibi talepler bitmiyor. Oysa, işe girdiğimde böyle bir şey yoktu, ihtiyacınız olduğu için bir şey de diyemiyorsunuz. Son çalıştığım yere de bebek bakmak için girmiştim aynı şekilde ev işleri yapmamı da beklediler ve ücrette herhangi bir değişiklik yapılmadı ve ben de ayrıldım.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN