Volvo’dan ‘Türkiye’de sedan modellerin satışına son veriyor’ iddialarına yanıt geldi: Sadece ara veriyor

Volvo’dan ‘Türkiye’de sedan modellerin satışına son veriyor’ iddialarına yanıt geldi: Sadece ara veriyor

Geçtiğimiz gün Volvo’nun Türkiye’de sedan modellerin satışını durduracağına dair çıkan haberler büyük yankı uyandırdı. Ancak Volvo’dan yapılan açıklamada, bu kararın sedan satışlarına son verilmesi değil, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu doğrultusunda geçici bir ara verilmesi olduğu belirtildi.

Volvo Car Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu, yılın başında yaptığı açıklamada, son dönemdeki gümrük vergilerinin artması nedeniyle Çin’de üretilen sedan modellerinin Türkiye’ye ithalatının durdurulacağını duyurmuştu.

Emiroğlu, “Sedan modellerimiz Çin’de üretildiği için, yeni yıldan itibaren artık bu modelleri getirmeyeceğiz. Bu kararı almamızda son gümrük vergilerinin etkisi oldu. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye’de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz” şeklinde konuşmuştu. Bu açıklama, Volvo’nun sedan modellerini Türkiye pazarından tamamen çekeceği şeklinde yorumlandı.

GEÇİCİ OLARAK DURDURULMASI ANLAMINA GELİYOR

Ancak Volvo Cars’tan gelen yeni bir açıklama, durumun farklı olduğunu ortaya koydu. Marka, bu kararın sedan modellerin satışının sonlandırılması değil, geçici olarak durdurulması anlamına geldiğini belirtti. Volvo’nun sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu doğrultusunda alınan bu karar, markanın 2030 yılı itibarıyla tamamen elektrikli otomobil üretimine geçme hedefiyle paralellik gösteriyor.

SEDAN MODELLERİNİN ÜRETİMİNİ AVRUPA PAZARI İÇİN DURDURMAYI PLANLAMIŞTI

Volvo Cars, küresel stratejisinde çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirliği ön planda tutarak, 2025 yılı itibarıyla global satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor. Bu strateji doğrultusunda, otomobil başına düşen karbon ayak izini yüzde 40 oranında azaltmayı amaçlayan Volvo, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlıyor. Bu kapsamda, iklim eylem planı ve döngüsel ekonomi alanında çalışmalara devam eden marka, sedan modellerinin üretimini 2024 itibarıyla Avrupa pazarı için durdurmayı kararlaştırmıştı.

TÜRKİYE PAZARI İÇİN GEÇİCİ DURAKLAMA

Volvo Car Türkiye de bu global üretim planı çerçevesinde, Türkiye’deki müşterilerin taleplerine uygun olarak otomobil stokunu oluşturdu. Türkiye pazarında bir süre daha satışı devam edecek olan sedan modellerin yerini, ilerleyen dönemde elektrikli versiyonlar alacak. Volvo Cars’ın açıklamasına göre, sedanların Türkiye’de satışına son verilmesi değil, tamamen elektrikli sedan modellerin gelmesi öncesinde geçici bir ara verilmesi söz konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN