Volvo Türkiye'den çekiliyor mu? Sosyal medya bu haberle çalkalanıyor: İşin aslı belli oldu

Volvo Türkiye'den çekiliyor mu? Sosyal medya bu haberle çalkalanıyor: İşin aslı belli oldu

Otomotiv sektörünün en çok ilgi gören markalarından biri olan Volvo, yeni bir iddia ile otomotiv gündemine bomba gibi düştü. İddialara göre Volvo’nun Türkiye pazarından çekileceği konuşulmaya başlandı. Peki bu söylentiler gerçek mi? İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

İsveç'in Göteborg şehrinde bulunan global lüks araç ve farklı otomobil segmentleri markası olan Volvo, araçlarını piyasaya sürdüğü günden beri popüler araba markaları arasında anılmaya devam ediyor. Farklı seçenekleri sayesinde neredeyse her zevke uygun arabalar sunan marka Türkiye’de de oldukça çok tercih ediliyor. Lakin son günlerde otomotiv sektöründe bazı iddialar konuşulmaya başlandı. Bu iddialar kapsamında Volvo’nun Türkiye pazarından çekileceği söylendi. Peki bu iddialar gerçek mi? İşte isin aslı…

yeni-proje-15.jpg

İDDİALARIN ASLI ORTAYA ÇIKTI

Son dönemde artan gümrük vergileri nedeniyle Türkiye'den çekilen bazı yabancı markaların ardından, Volvo'nun da benzer bir adım attığı yönündeki iddialar gündeme gelmişti. Ancak Volvo'nun Türkiye pazarından çekilmesi söz konusu değil. Aksine, marka 2023 yılında elde ettiği rekor satış rakamlarını 2024 yılında egale etmeyi hedefliyor.

yeni-proje-14.jpg

VOLVO’DAN FARKLI STRATEJİ

Artan gümrük vergileri, özellikle Çin ve ABD menşeli otomobillerin Türkiye’ye girişini zorlaştırırken, Volvo bu duruma farklı bir strateji ile uyum sağlıyor. Türkiye’nin Çin menşeli otomobillere %50, ABD menşeli otomobillere ise %70 gümrük vergisi uygulaması nedeniyle, Volvo sadece Avrupa’da üretilen modellerini Türkiye pazarına sunma kararı aldı. Bu karar, markanın Türkiye'den çekildiği yönündeki iddiaları çürütür nitelikte.

Volvo, sedan modelleri olan S60 ve S90'ın Türkiye'ye getirilmesini, bu araçların yüksek gümrük vergisine takılmaları nedeniyle ekonomik açıdan uygun bulmuyor. Bu yüzden stoklar tükendiğinde bu modellerin ithalatına ara verilmesi planlanıyor. Ancak marka, bu açığı SUV ve station wagon (SW) modelleriyle kapatmayı hedefliyor. Özellikle SUV segmentinde güçlü bir büyüme planı yapan Volvo, elektrikli araçlara geçiş stratejisi doğrultusunda da Türkiye pazarındaki varlığını daha da pekiştirmeyi amaçlıyor.

yeni-proje-13.jpg

PAZARDAKİ YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR

Volvo'nun 2023 yılında Türkiye'de elde ettiği satış başarıları, markanın 2024 için daha iddialı hedefler belirlemesine neden oldu. Elektrikli araçlara olan yönelimi ve SUV segmentindeki ağırlığını artırma stratejisi ile Volvo, Türkiye pazarındaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

Özetle, Volvo’nun Türkiye’den çekilmesi söz konusu değil. Aksine, marka yeni stratejileri ile büyümeyi hedefliyor ve 2024 yılında yeni rekorlara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN