Vergiler Çinli markalara balyozu vurdu! Otomobil devleri kan ağlıyor: Satış oranlar şok etti

Vergiler Çinli markalara balyozu vurdu! Otomobil devleri kan ağlıyor: Satış oranlar şok etti

Otomotiv sektörünü sarsan veriler temmuz ayında geldi. Satış oranlarındaki hızlı düşüş sektörün devlerini şok etti. Çinli markalara büyük balyozu vergiler vurdu. Avrupa'da da satışlar düşüyor. İşte tüm detaylar...

Avrupa Birliği'nin aldığı kararla beraber, ek vergiler Çinli otomobillere yansıdı. Çinli otomobil markaları satışlarının düşmesiyle resmen kan ağlıyor. Yeni vergiler balyoz gibi satışların üzerine inerken, yeni satış oranları şok etti. İşte o oranlar...

YÜZDE 38'LİK DÜŞÜŞ YAŞANDI

Çinli markaların Avrupa'daki satışlarına büyük bir darbe indirildi. Yeni vergilerle beraber kan kaybı yaşayan Çinli markalar, ek vergilerin yanı sıra elektrikli otomobillere olan talebin düşüşünden de etkilendi.

Paylaşılan verilere göre, MG ve BYD markalarının pazar payı temmuz ayında 9,9 olarak ölçüldü. 2023 yılına göre 0,3 düşüş gösteren piyasa 10.2 olarak kayıtlara geçmişti. En çok düşüş gösteren marka ise MG olarak belirtildi. 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 38'lik bir düşüşle sadece 5 bin 330 elektrikli otomobil satabildi.

orig.webp

2025 DAHA ZORLU GEÇECEK

Çinli otomobil sektörünün ve elektrikli otomobil sektörünün devi BYD ise, 2023 yılına göre satışlarını artıran markalardan birisi olmayı başardı. BYD 3 bin 740 satış gerçekleştirse de elektrikli satışları yüzde 6 azalarak 10 bin 558 olarak paylaşıldı.

Ülkemizde de çıkartılan yüzde 40'lık ek vergisine takılan Çinli otomobil üreticiler, çareyi yatırım yapmakta buluyor. 2024 yılındaki verilere göre 80 binden fazla satış yapan Çinli markalar, taleplerdeki düşüşle 2025 yılında zorlu süreçlerin beklediğini öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN