Türkiye'de 2 milyar adet üretiliyor! Eylül ayında satış rekoru kırılıyor, birçok ülkeye ihraç yapılıyor, fiyatı 2 lira...

Türkiye'de 2 milyar adet üretiliyor! Eylül ayında satış rekoru kırılıyor, birçok ülkeye ihraç yapılıyor, fiyatı 2 lira...

Kış mevsimine az bir zaman kala hanelerde kışlık konserve hazırlıkları da başladı. Meyve, sebze hazırlığı yapacak olan vatandaşlar ise kavanoz kapaklarına olan ilgisini artırdı. Hal böyle olunca kavanoz kapaklarına talep şimdiden artmaya başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sonbaharın gelmesiyle birlikte evlerde kışlık konserve hazırlıkları hız kazandı. Yaz aylarında bol miktarda bulunan meyve ve sebzeler, kış aylarında da sofralarda yer alacak şekilde çeşitli salça, reçel ve turşulara dönüştürülüyor. Bu dönemde ev konserveciliği için en çok talep gören ürünlerden biri ise kavanoz kapakları.

yeni-proje-33.jpg

KAVANOZ KAPAKLARI SATIŞLARI ZİRVEYE ÇIKIYOR

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir'in verdiği bilgilere göre, Türkiye'de her yıl yaklaşık 2 milyar adet kavanoz kapağı üretiliyor. Bu kapakların 400 milyona yakını ev konserveciliğinde kullanılırken, geri kalan kısmı konserve üretimi yapan firmaların ürünlerinde yer alıyor. Sarıbekir, kavanoz kapaklarının artık daha geniş bir satış yelpazesi olduğunu belirtti. Eskiden sadece züccaciyelerde bulunabilen kapaklar, günümüzde marketlerde de kolaylıkla temin edilebiliyor.

Sarıbekir, bu yılın ürün bolluğu açısından verimli olduğunu ve bu nedenle ev konserveciliği yapanların kapak tüketiminin arttığını belirtti. "Bu yıl, oldukça iyi bir sezon geçirdiğimiz için kapak tüketiminin yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

yeni-proje-32.jpg

İHRACATTA YÜKSELEN GRAFİK

Sarıbekir ayrıca, Türkiye'nin Balkanlar ve Doğu Avrupa'ya kavanoz kapağı ihracatı yaptığını, bu bölgelerde de ev konserveciliği ve konserve üretiminin hızla yaygınlaştığını ifade etti. Dünyada geniş ağızlı kavanoz kapağı üretiminin yaklaşık 25 milyar adet olduğunu ve Türkiye'nin bu rakamın yüzde 10'unu ürettiğini belirtti.

yeni-proje-31.jpg

KONSERVE ÜRETİMİNDE MEVSİMSEL FAKTÖRLERİN ÖNEMİ

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, meyve ve sebzelerin besin değerlerinin en yüksek olduğu mevsimde yapılan konservelerin hem sağlık hem de bütçe açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Her yıl yaklaşık 100 milyon ev konservesi satıldığını ve bu rakamın iki katı kadar konserve kapağı satışının gerçekleştiğini ifade eden Öksüz, kapak fiyatlarının ise 2-2,5 lira arasında değiştiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN