Suzuki’den elektrikli otomobil sürprizi: İlk Model 2025’te yollarda!

Suzuki’den elektrikli otomobil sürprizi: İlk Model 2025’te yollarda!

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken Suzuki’den sevenlerine yeni bir müjde geldi. İlk elektrikli otomobili ile yollara çıkmaya hazırlanan Suzuki’nin Türkiye pazarında da yer alıp almayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Japon otomotiv devi Suzuki, ilk elektrikli otomobiliyle Avrupa pazarına güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Toyota ile işbirliği içinde geliştirilen ve Hindistan'da üretilecek olan bu elektrikli SUV, otomobil tutkunları tarafından heyecanla bekleniyor. 2023 yılında konsept olarak tanıtılan Suzuki eVX’in seri üretim versiyonu, Ocak 2025’te gün yüzüne çıkacak ve aynı dönemde üretim de başlayacak.

Suzuki eVX, 60 kWh BYD üretimi LFP bataryaya sahip, 4,3 metre uzunluğunda kompakt bir elektrikli SUV olacak. Toyota da bu modelin bir versiyonunu 2025 yılında piyasaya sürecek. Toyota’nın daha önce Urban SUV konsepti olarak tanıttığı model, Suzuki ile yapılan bu işbirliği sonucunda şekillenmiş durumda.

yeni-proje-11.jpg

TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Hindistan'da üretilecek olan Suzuki eVX, yılda 150.000 adet üretilip ihraç edilecek. Ancak bu modelin Türkiye pazarına giriş yapabilmesi için Suzuki’nin distribütörünün 20 servis açma şartını sağlaması gerekeceği için, ülkemize gelmesi beklenmiyor.

yeni-proje-12.jpg

Suzuki'nin Hintli ortağı Maruti Suzuki, Gujarat'ta yılda 1.000.000 araç üretecek olan dev bir elektrikli araç üretim tesisi de inşa ediyor. Bu tesisin 2028 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanıyor. Suzuki, bu adımlarla küresel elektrikli araç yarışında iddiasını ortaya koyuyor.

yeni-proje-10.jpg

Suzuki eVX, çevre dostu teknolojisi, kompakt tasarımı ve uygun fiyatıyla elektrikli araç kullanıcılarının ilgisini çekecek gibi görünüyor. Otomotiv dünyasında heyecanla beklenen bu model, Suzuki'nin geleceğe yönelik büyük bir adımı olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN