Mağazacılık devi 3’üncü kez iflas başvurusunda bulundu! Yüzlerce çalışanın ekmek kapısını kurtarmak için son tarih 22 Mart

Mağazacılık devi 3’üncü kez iflas başvurusunda bulundu! Yüzlerce çalışanın ekmek kapısını kurtarmak için son tarih 22 Mart

Almanya’dan iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Ülkenin ünlü mağaza zinciri yeniden iflasla karşı karşıya geldi. Ekonomik zorluklarla mücadele edemeyen firma 3’üncü kez iflas başvurusunda bulunurken, kurtuluşu için son tarih 22 Mart olarak belirtildi…

Almanya’da faaliyet gösteren mağazacılık devi Galeria Karstadt Kaufhof, çalışan sayısında azalışa gitmeye karar verdi. Şirket geçtiğimiz aylarda 3’üncü defa iflas başvurusu yapmıştı. Alman perakende devi Galeria Karstadt Kaufhof, 3’üncü iflas sürecini takiben daha fazla tasarruf yapma yolunda adımlar atmaya hazırlanıyor.

YENİ YATIRIMCILAR ARIYOR

Alman basınının aktardığına göre şirket yeni bir sosyal plan oluştururken, yatırımcı arayışına girdi. 22 Mart tarihine kadar bir alıcı bulmayı amaçlayan firmanın, bütün şubelerini devralacak yeni bir alıcı bulması uzmanlar bakımından zor bulunuyor.

galeria-kaufhof.jpg

MAĞAZALARI KAPATACAK

Şirket çalışanlarına yollanan mektupta iflas yöneticisi Stefan Denkhaus ile yönetim ekibi, önemli işten çıkarmalar ile mağaza kapanışlarının gündemde olduğunu belirtti.

Söz konusu adımlar, şirketin 170 olan satış noktasını 92’ye düşüren önceki iflas süreçlerinde benzer biçimde uygulanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN