Elektrikli CLA sürprizi! Mercedes Tesla'nın pabucunu dama atmaya geliyor

Elektrikli CLA sürprizi! Mercedes Tesla'nın pabucunu dama atmaya geliyor

Elektrikli otomobil piyasasında Tesla'ya rakip geliyor. Piyasaya girecek olan yeni isim Mercedes CLA oldu. Elektrikli CLA sürprizi otomobil hayranlarının gündeminde yerini aldı. İşte elektrikli Mercedes CLA...

BURAK ÖZTOPRAK

Otomobil dünyasında artan elektrikli otomobil modellerine bir yenisi daha ekleniyor. Alman devi Mecedes, elektrikli CLA modelini tanıttı. Elektrikli otomobil devi Tesla'nın yerini alması planlanan yeni modele dair özellikler paylaşıldı. İşte tüm özellikler...

O TARİHTE YOLLARA ÇIKACAK

Alman otomotiv devi Mercedes, elektrikli araç pazarında güçlü bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. Şirket, CLA serisinin tamamen elektrikli versiyonunu 2025 yılı Ekim ayında seri üretime sokacak. Yeni CLA, Mercedes'in geliştirdiği MMA platformu üzerinde yükseliyor ve Tesla Model Y gibi popüler elektrikli SUV'lerle doğrudan rekabet etmeyi hedefliyor.

f5h6dnhwqaa5ugm.jpg

750 KİLOMETRE METRE

CLA'nın elektrikli versiyonu, yaklaşık 750 km menzil sunacak ve yüksek verimliliğiyle öne çıkacak. Araç, 800V şarj sistemi ile donatılacak ve bu sayede 248 km menzili 15 dakikada şarj edebilecek. Mercedes, bu modelde sunduğu yenilikçi teknolojilerle sadece Tesla'yı değil, aynı zamanda Polestar 2 gibi diğer elektrikli modelleri de geride bırakmayı planlıyor.

İç tasarımda ise Mercedes'in yeni MB.OS işletim sistemiyle çalışan geniş bir MBUX ekranı bulunacak. Bu sistem, araç içi deneyimi artırmayı ve kullanıcıya daha fazla kişiselleştirme olanağı sunmayı amaçlıyor.

gty5yv7wkae-trw.jpg

TESLA VE MERCEDES ARASINDA REKABET

Mercedes, yeni CLA ile elektrikli araçlar dünyasında güçlü bir varlık göstermeyi hedeflerken, aracın uygun fiyatlı olması da onu cazip kılacak. Yeni CLA, hem sedan hem de "Shooting Brake" versiyonlarıyla satışa sunulacak ve modern tasarımıyla dikkat çekecek.

Bu yeni elektrikli CLA modelinin, Mercedes'in elektrikli araçlardaki iddiasını pekiştireceği ve Tesla Model Y gibi modellerle başa baş bir rekabet ortamı oluşturacağı bekleniyor​.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN