Çinliler yine yaptı! Dünyanın en hızlı şarj olan otomobili, 10.5 dakikada şarjı yüzde 80'e uçuruyor

Çinliler yine yaptı! Dünyanın en hızlı şarj olan otomobili, 10.5 dakikada şarjı yüzde 80'e uçuruyor

Çinliler yine yaptı yapacağını! Dünyanın en hızlı şarj olan otomobili ortaya çıktı: 10,5 elektrikli otomobilin şarjı yüzde 80'e çıkarıyor...

Elektrikli araçların yaygınlaşmasındaki en büyük engellerden biri olan uzun şarj süreleri, yeni batarya teknolojileri sayesinde geride kalmaya hazırlanıyor. Bu alanda devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atan Çinli otomobil üreticisi Zeekr, 2025 model Zeekr 007 sedan ile geleceğin teknolojisini bugünden sunuyor.

GOLDEN BATTERY PAKETİ İLE HIZLI ŞARJ DÖNEMİ

Dünyanın En Hızlı Şarj Olan Otomobili Yeni Zeekr 007 Tanıtıldı: Sadece Dakikalar İçinde Tam Şarj Olabiliyor! - Tamindir

Zeekr 007, markanın geliştirdiği ikinci nesil Golden Battery paketi ile donatılmış durumda. Lityum demir fosfat teknolojisi ile üretilen bu batarya, şarj hızını önemli ölçüde artırarak 4.5C'den 5.5C'ye yükseltiyor. Bu yenilik sayesinde batarya, yüzde 10'dan yüzde 80'e sadece 10.5 dakikada şarj edilebiliyor. Bu, önceki nesil bataryaya kıyasla 4.5 dakika daha hızlı bir şarj süresi anlamına geliyor.

Zeekr, bu ileri teknoloji ürünü bataryayı "dünyanın en hızlı şarj olan seri üretim bataryası" olarak tanımlıyor ve bu iddiasını gerçekleştirdiği testlerle destekliyor.

PERFORMANS VE HIZDA ZİRVE

2025 Zeekr 007 Boasts New 5.5C EV Batteries That Can Charge to 80% in Just 10.5 Minutes - TechEBlog

Zeekr 007, sadece hızlı şarj özelliği ile değil, aynı zamanda üstün performansıyla da elektrikli araç piyasasında dikkat çekiyor. Aracın en güçlü versiyonu, 0’dan 100 km/s hıza sadece 2.8 saniyede ulaşarak sınıfında fark yaratıyor. Dört çekişli model ise bu hıza 3.4 saniyede ulaşıyor. Bu performans değerleri, Zeekr 007'yi elektrikli araçlar arasında öne çıkaran en önemli özelliklerden biri haline getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN