BYD'nin hız canavarı sudan ucuz fiyata satışa çıktı! Türkiye'de fabrika kuran BYD bombayı patlattı

BYD'nin hız canavarı sudan ucuz fiyata satışa çıktı! Türkiye'de fabrika kuran BYD bombayı patlattı

Dünya genelinde elektrikli araç satışları hızla artmaya devam ediyor. Ülkemizde de sürücüler tarafından sıklıkla tercih edilen elektrikli otomobillere ilgi artmaya devam ederken gelen son dakika bilgisi milyonlarca tüketiciyi heyecana boğdu. BYD'nin hız canavarı sudan ucuz fiyata satışa çıktı! Türkiye'de fabrika kuran BYD bombayı patlattı. Bu fiyata bu aracı almanız imkansız. İşte BYD Seal'in tüm özellikleri ve güncel fiyatı...

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'de de üretim yapmayı planladığı yeni nesil sedan modeli Seal'ı resmen satışa sundu. 2025 model BYD Seal, teknoloji ve performans özellikleriyle elektrikli otomobil pazarına damgasını vuracak.

FİYAT VE PERFORMANS DİKKAT ÇEKİYOR

BYD Seal, Çin'de 24.500 dolardan (yaklaşık 750 bin TL) başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, sunduğu performans değerleriyle de göz dolduruyor. 61,4 kWh ve 80,6 kWh olmak üzere iki farklı batarya seçeneği sunan Seal, 510 km ile 650 km arasında menzil sunuyor. 800V elektrik mimarisi sayesinde, %10'dan %100'e kadar şarj süresi sadece 43 dakika. Bu sürenin %80'den %100'e şarj edilme süresi ise sadece 18 dakika ile rakiplerinden çok daha hızlı.

yeni-proje-2024-08-10t092129-881.jpg

YÜKSEK TEKNOLOJİ VE GÜÇ

BYD'nin e-platform 3.0 Evo altyapısı üzerine inşa edilen 2025 Seal, silikon karbür çipli inverter ile donatılmış dört çeker versiyonunda 530 beygir güç üretiyor ve 240 km/saat azami hıza ulaşıyor. Ayrıca arkadan itişli modellerde, küçük bataryalı versiyon 170 kW, büyük bataryalı versiyon ise 230 kW güç sunuyor. Verimlilik açısından da çıtayı yükselten BYD, bataryadan motora güç aktarımında %92 verimlilik sağlıyor.

TÜRKİYE FİYATI NE OLACAK?

Türkiye'de fabrika kurmaya başlayan BYD, Seal modelini 2025 yılında Türkiye'de de piyasaya sürmeyi planlıyor. Üretimin Türkiye'de yapılması, aracın vergi avantajları nedeniyle yaklaşık 1 milyon TL gibi rekabetçi bir fiyatla satılabileceğini gösteriyor. Bu, Türkiye pazarında Seal'ı ciddi bir rakip haline getirebilir.

yeni-proje-2024-08-10t092144-682.jpg

GELİŞMİŞ TERMAL YÖNETİM SİSTEMİ

BYD Seal, soğuk havalarda bataryanın hem şarj olurken hem de kullanım sırasında ısıtılıp soğutulabilmesini sağlayan gelişmiş bir termal yönetim sistemi ile donatılmış. Bu özellik, Seal'ı zorlu hava koşullarında da üstün performans sunan bir araç haline getiriyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ DÜNYASINDA OYUN DEĞİŞTİRİCİ

Yeni BYD Seal, sunduğu yeniliklerle elektrikli otomobil dünyasında devrim yaratmaya aday. Türkiye pazarına da giriş yapacak olan bu model, teknoloji, performans ve fiyat dengesiyle dikkat çekiyor. Seal, BYD'nin küresel liderliğini pekiştirecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN