Buna yatırım yapan kerizdir! Ünlü ekonomist açık açık uyardı: Para kazanmak için ona yatırım yapmayın

Buna yatırım yapan kerizdir! Ünlü ekonomist açık açık uyardı: Para kazanmak için ona yatırım yapmayın

Ünlü ekonomistten yatırımcılara açık açık uyarı geldi. Para kazanmak için ona yatırım yapanlara seslendi. Piyasadaki düşüşlere dikkat çeken ekonomist kritik noktalara değindi. İşte tüm detaylar...

Piyasadaki gerilemelerden bahseden ünlü ekonomist, o yatırım aracını tercih edenlere seslendi. Yatırımcıları yakından ilgilendiren kritik açıklamalarıyla açık açık uyarılarda bulundu. İşte o uyarılar...

ENFLASYONUN ALTINDA KALDI

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, piyasadaki düşüşlerden bahsetti. Gündemine konut piyasasını alan Yeşilada, üç büyük il ve ülke genelindeki düşüşleri işaret ederek kritik açıklamalarda bulundu. Mart-Nisan verilerini inceleyen ekonomist, cari satılık konut fiyatında enflasyonun altında kaldığını gözlemledi. Verilere göre satış fiyatları ülke genelinde gerileme kaydetti.

2307262-1200x627.jpg

METREKARE FİYATI DÜŞTÜ

Sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü Raporu'na göre, konut fiyatlarındaki düşüş yaklaşık olarak 10 aydır sürüyor. Geçtiğimiz yıla göre fiyatlar yüzde -16,3, İstanbul'da yüzde -18,3, İzmir'de ise yüzde -15,4 oranında düşüş gözlemlendi. Başkent Ankara'daki düşüş ise yüzde -10,9 olarak paylaşıldı.

Konut fiyatlarındaki ucuzlamaya dikkat çeken Yeşilada, mart ayına göre cari fiyatlarda yüzde 42,1 oranında azalma görüldüğünü, ortalama satılık konut ilanı metrekare fiyatı 28 bin 257 TL'ye gerilediğini belirtti.

Satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatı İstanbul'da 39 bin 80 TL, Ankara'da 21 bin 250 TL, İzmir'de ise 32 bin 631 TL olarak paylaşıldı.

atilla-yesilada-yuji-cover.webp

KONUT YATIRIMI YAPANLARA SESLENDİ

Konut piyasasındaki düşüşe dikkat çeken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, sosyal medya hesabından kritik bir uyarıda bulundu. Yeşilada açıklamalarında, 'Yorumsuz veriyorum ki, para kazanmak için konuta yatırım yapan binlerce kerizin acısı artmasın' sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN