Bu elektrikli araba otoparkta kendi kendine gidip, kendini şarj ediyor! Film değil gerçek

Teknolojik gelişmeler arabaların üzerinde kendini göstermeye devam ediyor. Bu defa duyduklarınıza, gördüklerinize inanamayacaksınız. Bu araba kendi kendini şarj edebiliyor ve sürücüsüne zahmet vermiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken elektrikli araba piyasasını sallayacak yeni bir gelişme yaşandı. Piyasaya sürülen her araba şaşırtıcı özellikleri ile anılırken bu model daha önce görülmeyen bir teknoloji ile karşınıza çıkacak. Otoparkta kendi kendine gidip şarj etmesi görenleri şaşırtacak. İşte detaylar…

yeni-proje-002.jpg

GELECEĞE YÖN VEREN TEKNOLOJİ

Çin merkezli otomobil üreticisi Zeekr, otonom sürüş ve yenilikçi şarj teknolojileriyle geleceğe yön veriyor. Markanın sosyal medya hesabından paylaşılan ve kısa sürede viral hale gelen bir video, otomobil dünyasında büyük yankı uyandırdı. Videoda, Zeekr 007 adlı araç, sürücüsüz bir şekilde otoparkta şarj istasyonunu buluyor ve robot kolu sayesinde otomatik olarak şarj işlemini başlatıyor.

yeni-proje-1-001.jpg

HIZLI ŞARJ KAPASİTESİ

Zeekr 007'nin sadece 10 dakikada %10'dan %80'e şarj olabilmesi, hız ve verimlilik arayan kullanıcılar için önemli bir avantaj sunuyor. Bu özellik, özellikle yoğun şehir yaşamında kısa sürede şarj ihtiyacını karşılayarak zaman tasarrufu sağlıyor.

Çin'de, birçok otomobil üreticisi otoparklarda otonom sürüş özelliklerini aktif hale getirmiş durumda. Ancak, robot kollu şarj istasyonlarıyla ilgili testler henüz sınırlı bölgelerde devam ediyor. Zeekr, bu alandaki yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çekiyor ve sürücüsüz araçların yaygınlaşmasının artık an meselesi olduğunu gösteriyor.

yeni-proje-2.jpg

Otonom sürüş ve şarj teknolojileri hızla gelişirken, yakın gelecekte AVM otoparklarında şarj yeri arayan sürücüsüz araçların dolaşacağı bir dünyaya adım atıyoruz. Zeekr'ın bu yenilikçi yaklaşımı, sektördeki diğer oyuncuları da harekete geçmeye zorlayacak gibi görünüyor. Çin'in otomotiv endüstrisi, otonom sürüş ve şarj teknolojilerinde dünya liderliğine oynarken, Zeekr bu yarışta kendine sağlam bir yer edinmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN