Bu araba sadece 600 bin lira! BYD'den Türk otomobilseverlere büyük müjde

Bu araba sadece 600 bin lira! BYD'den Türk otomobilseverlere büyük müjde

Çinli otomobil devi BYD müjdelerini peş peşe veriyor. 1 milyon TL'nin altında sıfır araba bulmanın zor olduğu bu dönemde yeni modelinin uygunluğu dikkat çekiyor. Bu modelini sadece 600 bin liraya satıyor! Türk otomobilseverlere büyük müjde...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Elektrikli araç dünyasının devlerinden BYD, yeni model 2025 Seagull ile dikkat çekiyor. Sadece 9.600 dolarlık (yaklaşık 300 bin TL) başlangıç fiyatıyla tanıtılan bu bütçe dostu elektrikli otomobil, Türkiye'de sıfır otomobil almayı düşünenler için büyük bir fırsat sunuyor. Türkiye'de otomobillerde uygulanan yüksek vergiler nedeniyle, en ucuz sıfır otomobillerin bile yaklaşık 1 milyon TL'ye satıldığı bir dönemde, BYD Seagull'ın 600 bin TL civarındaki fiyat etiketi büyük bir avantaj olarak öne çıkıyor.

SINIFINA GÖRE YÜKSEK TORK

resim-2024-08-01-202130913.png

BYD Seagull, 75 beygir gücünde ve 135 Nm tork üreten motoruyla 130 km/s azami hıza ulaşabiliyor. 30 ve 38,8 kWh kapasiteli şasiye entegre LFP bataryalarıyla 305 ila 405 km menzil sunan araç, 30 kW ve 40 kW DC şarj desteği ile %30'dan %80'e sadece 30 dakikada şarj olabiliyor. Bu özellikler, Seagull'ı günlük kullanım için ideal bir şehir içi aracı haline getiriyor.

OTOMATİK ŞARJ BAŞLATMA ÖZELLİĞİ

3,78 metre uzunluğu, 2,5 metre dingil açıklığı ve 1,1 ton ağırlığıyla kompakt bir yapıya sahip olan araç, yeni model yılında 16 inç jantlar, otomatik şarj başlatma özelliği, 10,1 inç bilgi-eğlence ekranı ve bulut tabanlı sesli kontrol sistemi gibi modern donanımlarıyla geliyor. Ayrıca, USB-A ve 60W hızda mobil cihaz şarjına imkan tanıyan USB-C soketi de bulunuyor.

resim-2024-08-01-202123006.png

BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli fabrika kurma planları da heyecan verici. Çin merkezli elektrikli araç devi, Seagull'ın Avrupa versiyonunu gelecek yıl Türkiye'de yaklaşık 600 bin TL'den satışa sunmayı planlıyor. Bu, Türkiye'deki otomobil piyasasında rekabeti artıracak ve tüketicilere daha uygun fiyatlı seçenekler sunacak.

EN UCUZ ARABA BİLE 1 MİLYONA SATILIRKEN...

Sıfır otomobil almak isteyenler için bu haber adeta bir müjde niteliğinde. BYD Seagull, uygun fiyatı ve elektrikli araç teknolojisiyle Türkiye pazarında büyük bir ilgi göreceğe benziyor. Yüksek vergilerle boğuşan Türk tüketicisi için bu fiyat aralığı, Seagull'ı oldukça cazip bir seçenek haline getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN