Aytaç, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Aytaç, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Aytaç, sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım atarak ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Bu raporda, enerji verimliliği, su ve atık yönetimi, plastik azaltımı ve sürdürülebilir ambalaj alanlarındaki başarılar öne çıkıyor. 2013 yılında Yıldız Holding bünyesine katılan Aytaç, yeşil dönüşüm yatırımlarıyla enerji tüketimi ve karbon emisyonlarını %15 azalttı, atıkların %100'ünü geri dönüştürdü ve 27,4 ton plastik kullanımını azalttı.

Aytaç, sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığını gösteren önemli bir adım atarak ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Bu raporda, şirketin enerji verimliliği, su ve atık yönetimi, plastik kullanımının azaltılması ve sürdürülebilir ambalaj gibi konularda kaydettiği ilerlemeler detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Avrupa’nın en büyük entegre et tesisi olan Çankırı Çerkeş'teki tesisiyle 2013 yılında Yıldız Holding bünyesine katılan Aytaç Gıda, 2023 yılına ait ilk sürdürülebilirlik raporunda çevresel, sosyal ve yönetişim performansını paylaştı. Yıldız Holding’in “İsrafsız Şirket” iş modeli kapsamında sürdürülen çalışmalar, doğayı koruma, paydaşlarla işbirliği ve geleceğe ilham verme odaklarına yoğunlaşıyor.

Yeşil dönüşüm yatırımları sayesinde Aytaç, enerji tüketimini ve karbon emisyonlarını %15 oranında azaltmayı başardı. Şirket, ayrıca fabrika sahasında kurulacak 6 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali ile enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor.

“Sıfır Atık” belgesine sahip olan Aytaç, döngüsel ekonomi prensipleri doğrultusunda atıkların %100’ünü geri dönüştürerek ekonomiye kazandırdı. Ayrıca, 2023 yılında hayata geçirilen sürdürülebilir ambalaj projeleri ile 27,4 ton plastik kullanımını azaltmayı başardı.

130’dan fazla ürün çeşidiyle pazardaki güçlü konumunu koruyan Aytaç, müşteri memnuniyetini ön planda tutan uygulamalarına ve yenilikçi ürünler geliştirmek için Ar-Ge faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

4f4f44f.jpg

Aytaç CEO’su Erhan Çetin, sürdürülebilirlik yolculuğunda kararlı bir şekilde ilerlediklerini ve çevresel, sosyal ve yönetişim performanslarını daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Çetin, “Aytaç olarak, kurulduğumuz günden bugüne sektöre öncülük eden marka olma hedefiyle faaliyetlerimize devam ederken, tüm süreçlerimizi sürdürülebilirlik bakış açısıyla yeniden tasarlıyoruz. Karbonsuzlaşma yolculuğumuz kapsamında yeşil dönüşüm yatırımlarımızı sürdürüyor, enerji verimliliğine yönelik etkili uygulamaları hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızda sadece çevresel konulara odaklanmakla kalmıyor, yüzde 99’a ulaşan yerel tedarikçi oranımızla yerel kalkınmayı destekliyor ve tüm paydaşlarımız için uzun vadeli ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik performansımızı ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ederken tüketicilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan, yüksek kalite standartlarına sahip yenilikçi ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN