Araba sattıracak zam geliyor! TÜVTÜRK'e gideceklere kötü haber: En az yüzde 45 olacak

Araba sattıracak zam geliyor! TÜVTÜRK'e gideceklere kötü haber: En az yüzde 45 olacak

Araç sahiplerinin sırtına büyük yük binecek! TÜVTÜRK'e gideceklere kötü haber! Muayene ücretlerine dev zamlar geliyor. Bu zamlar araba sattıracak... En az yüzde 45 zam yolda...

Araç sahiplerinin endişeyle bekledikleri araç muayene ücretlerine yapılacak zam oranı ne kadar olacak? Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl hesapladı.

TGRT Haber'in haberine göre, 2025 yılı itibarıyla araç muayene ücretleri bir kez daha artacak. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl’ün hesaplamalarına göre, yeni yılın yeniden değerleme oranı yaklaşık yüzde 45 civarında bekleniyor.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ İÇİN ZAM HESAPLAMASI

Araç Muayene Süresini Kaçıranlar Dikkat: Yeni Düzenleme Getirildi! - Tamindir

Araç muayene ücretleri, her yıl yeniden değerleme oranına göre belirleniyor. 2024 yılı için beklenen yeniden değerleme oranı yüzde 45 olarak tahmin edilmekte. Bu oran gerçekleşirse, mevcut muayene ücreti olan 1.821 TL, 2025 yılı itibarıyla 2.640 TL'ye yükselebilir.

Dr. Bingöl, Eylül ve Ekim aylarındaki enflasyon oranlarının "sıfır" bile olsa, Yeniden Değerleme Oranı (YDO) yüzde 43 seviyesinde olacağını belirtti. Bu iki ayda ortalama yüzde 3 civarında bir Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) artışı bekleniyor. Tahminlerin gerçekleşmesi halinde, 2024 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 45 seviyesine ulaşacak.

Beklenen artış gerçekleşirse araç muayene ücretleri 2024 yılında 1.821 iken, 2025 yılında 2.640 TL olması öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN