Şimşek, ABD'li yatırım bankalarıyla görüştü! Yeni ilave vergi olacak mı?

Şimşek, ABD'li yatırım bankalarıyla görüştü! Yeni ilave vergi olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de yatırım bankaları Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle görüştü. Şimşek, yatırımcılara yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta görüşmelerine devam ediyor. Şimşek, New York temasları kapsamında ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle görüştü. Toplantılarda yatırımcılara, yeni ilave vergiler getirilmesini planlamadığını aktaran Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelenin detaylarını paylaştı.

Şimşek, dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir yatırımcı grubunun bulunduğu yuvarlak masa toplantısında ekonomi programını anlattı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Goldman Sachs'ın düzenlediği Yatırım Konferansı'nda detaylı bir sunum yapan Şimşek, Goldman Sachs Küresel İlişkiler Başkanı Jared Cohen'in moderatörlüğünde de soruları yanıtladı.

ŞİMŞEK, META VE IFC YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Şimşek, New York temasları kapsamında META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ile Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ve beraberindeki heyetle ikili toplantılar da gerçekleştirdi.

'YENİ İLAVE VERGİLER GETİRİLMESİ PLANLANMIYOR'

Şimşek'in, söz konusu toplantılarda, yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin sıkı maliye politikalarının odak noktası olacağını ve yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını ifade ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Türkiye'nin 2024-2028 yıllarında IFC'den 9 milyar dolar tutarında finansman sağlaması bekleniyor. 2024 mali yılı için yaklaşık 3,6 milyar dolar, 2025 mali yılı için şimdiye kadar 600 milyon dolar finansman IFC tarafından özel sektöre sağlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN