Fenerbahçe'den tarihi 'Ergin Ataman' kararı

Fenerbahçe'den  tarihi 'Ergin Ataman' kararı

Fenerbahçe, dün akşam Sinan Erdem'de oynana Galatasaray- Panathinaikos mücadelesi sonrasında tarihi bir karara imza attı.

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos dün akşam Sinan Erdem'de Galatasaray ile karşılaştı. Yunan ekibi karşılaşmadan zaferle ayrılırken Panathinaikos koçu Ergin Ataman, maçın ardından cumartesi günü oynana derbiye göndermede bulunarak 1-3 işareti yaptı.

Karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Ataman, Fenerbahçe'yi hedef almadığını belirterek sarı-lacivertli camiadan özür diledi.

Fenerbahçe'den Ergin Ataman tepkisi: Milli Takım'a sporcu göndermeyecek

Ataman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray ile oynanan dostluk maçı sonrasında taraftarın ilgisi karşısında öncelikle klasikleşen yumruk sevincimi sonrasında da planlanmamış bir şekilde, basına da yansıyan ‘3-1’ hareketini yaptım. Bu hareketi yaparken bir camiayı hedef alma veya rencide etme amacım kesinlikle olmamıştır.

Ben her fırsatta Fenerbahçe camiasına duyduğum saygıyı dile getiren ama sahada onların en büyük rakiplerinden biri olduğumun altına çizen bir antrenörüm. Dünkü hareketimin Fenerbahçe camiasında yarattığı rahatsızlığın farkındayım. Hiç arzu etmediğim şekilde oluşan algı dolayısıyla da samimi üzüntümü belirtmek isterim."

Sarı-lacivertli ekip, Ataman'ın özrünü yok sayarken Ataman görevde olduğu sürece A Milli Takım'a sporcu gönderilmeyeceğini açıkladı. Ataman'ın büyük bir saygısızlığa imza attığını belirten sarı-lacivertli ekip, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları ‘Milli Takım Başantrenörlüğü’ saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN