Altın 100 Bin TL'yi geçecek! Dünyaca ünlü bankadan altın tahmini: Tarihi rekora az kaldı

Altın 100 Bin TL'yi geçecek! Dünyaca ünlü bankadan altın tahmini: Tarihi rekora az kaldı

TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın da katılacağı Jackson Hole toplantıları büyük bir merak ile bekleniyor. Bu bekleyiş sürerken, dünyaca ünlü bankadan altın tahmini de geldi. Öyle ki söz konusu tahminlere göre altın 100 Bin TL’yi geçecek. İşte o kritik süreç…

Küresel piyasalarda bu hafta gözler Jackson Hole'a çevrilmişken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmanın faiz patikası üzerine vereceği ipuçları, altın fiyatları tahminlerini etkiliyor. BMI Baş Emtia Analisti Sabrin Chowdhury, 2024'ün altının zirveye ulaşacağı yıl olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

2024'ÜN BELİRSİZLİK VE GERİLİMLERLE ŞEKİLLENEN YILI

Chowdhury, 2024'ün seçim yılı olmasını, Ukrayna'nın Rusya'ya yeniden saldırısını ve Ortadoğu'daki artan gerilimleri göz önünde bulundurarak, "Altın belirsizlikten güç alıyor ve bu belirsizlik zirvede" dedi. Altının güvenli liman olarak çekiciliği, bu yıl içinde fiyatların daha da yükselebileceği beklentisini artırıyor.

Son dönemde İsrail ve İran arasındaki gerilimler, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından daha da arttı. İran’ın misilleme tehdidi ve ABD'nin bölgeye güdümlü füze denizaltısı göndermesi, altın fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Ayrıca, Fed'in faiz indirimi patikası da altın fiyatlarını etkiliyor. Temmuz ayındaki toplantı sonrası, faiz indiriminin yatırımcı güvenini artırdığı belirtiliyor.

altinda-tarihi-rekor-1.jpg

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ: 2024 VE ÖTESİ

BMI analisti Chowdhury, Fed’in faiz indirimine başlamasıyla birlikte altının ons fiyatının 2.700 dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Düşük faiz oranlarının, altın satın almanın fırsat maliyetini azaltarak, Hazine tahvilleri gibi faiz getiren varlıklara kıyasla altını daha cazip hale getirdiği ifade ediliyor.

CİTİ’NİN ALTIN YATIRIM TAHMİNLERİ

Citi analistleri ise bir notta, altın yatırımcı duyarlılığının üç ila altı aylık dönem için yükselişe hazır olduğunu belirtti. Banka, 2025 ortası itibarıyla ons başına 3.000 dolar tahmini verirken, 2024'ün dördüncü çeyreğinde ons başına fiyatın 2.550 dolara geri çekilmesini bekliyor.

Bu tahminler, altın yatırımcıları için önemli bir yön göstergesi olurken, küresel ekonomik ve politik gelişmelerin de fiyatlar üzerindeki etkisi göz önünde bulunduruluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN