480 bine de SUV olur mu demeyin! Adamlar yapmış...

480 bine de SUV olur mu demeyin! Adamlar yapmış...

Otomotiv sektöründen yeni haberler gelmeye devam ederken yepyeni bir SUV’un müjdesi verildi. Duyanlar bu fiyata SUV olacağına inanmadı ama son zamanların en çok konuşulan markası dikkat çeken fiyatı paylaştı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geely, elektrikli SUV pazarına bomba gibi düşen yeni modeli Galaxy E5'i resmen satışa sundu. Giriş seviyede sadece 15.300 dolar (yaklaşık 480 bin Türk Lirası) fiyat etiketiyle dikkat çeken bu 4,6 metrelik araç, sektörde büyük bir rekabet yaratacak.

yeni-proje-27.jpg

GALAXY E5'İN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

160 kW motor: Yüksek performanslı motoruyla üstün bir sürüş deneyimi sunuyor.

49,52 kWh LFP batarya: Dayanıklı ve güvenilir batarya sistemi ile uzun ömürlü kullanım.

440 km menzil: Uzun yolculuklar için ideal menzil kapasitesi.

10 dk'da 135 km menzil sağlayan DC şarj desteği: Hızlı şarj özelliği sayesinde kısa sürede yola devam.

Isı pompası: Daha verimli enerji kullanımı ve konforlu sürüş.

15,4 inç 2,5K çözünürlüklü bilgi-eğlence sistemi ve 10,2 inç gösterge paneli: Yüksek teknoloji ürünü ekranlar ile modern bir iç mekan deneyimi.

Yeni nesil GEA platformunu kullanan Galaxy E5, Euro NCAP'ten 5 yıldız alacak şekilde tasarlandı. Tek versiyonla 89 ülke regülasyonuna uygun olarak üretilen aracın hızla ihracatına başlanacak.

yeni-proje-26.jpg

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERLE DONATILMIŞ

Geely'nin kendi geliştirdiği patlamayan ve yanmayan LFP hücreleri doğrudan şasiye entegre edildi. 79 kg ağırlığındaki 11'i 1 arada güç sistemi (motor, IGBT inverter vb.), 7 nm Siengine yongada sistem çözümü, Flyme Auto işletim sistemi ve piyasadaki en kompakt 20'si 1 arada ısı pompalı termal yönetim sistemi gibi üstün özelliklere sahip.

yeni-proje-25.jpg

BYD ATTO 3'E RAKİP

Geely, Galaxy E5 modeliyle doğrudan BYD Atto 3'e rakip oldu. Hem daha büyük (4.615 mm uzunluk, 2.750 mm dingil açıklığı), hem daha aerodinamik (0,269 Cd sürtünme katsayısı) hem de daha uygun fiyatlı olan E5'in, önümüzdeki dönemde elektrikli SUV pazarını kasıp kavurması bekleniyor.

Geely'nin iddialı hamlesiyle, elektrikli araç pazarında rekabetin daha da kızışacağı ve tüketicilerin daha uygun fiyatlı, yüksek performanslı araçlara erişiminin artacağı kesin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN