10 dakika şarjla 600 km gidiyor! Yeni sedanın 35 inçlik dev ekranı görenleri hayran bırakıyor

10 dakika şarjla 600 km gidiyor! Yeni sedanın 35 inçlik dev ekranı görenleri hayran bırakıyor

Otomotiv sektöründe fırtınalar yaratmaya geliyor. Yalnızca 10 dakikalık şarj ile 600 kilometre yol alıyor yeni Seda'nın 35 inçlik dev ekranı görenleri hayrete düşürüyor. Elektrikli araç sektörüne damga vuracak o araç tasarım ödülünün de sahibi oluyor. İşte otomotiv sektöründe Fırtınalar yaratacak o araç…

HİLAL NAS

Otomotiv sektöründe yeni modeller yer alırken yenilikçi hamleleriyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan Çinliler yeni modeli ile sektörü kasıp kavuracak. 10 dakikada şarj ile 600 kilometre yol alabilme fırsatı sunan yeni araç herkesin gözdesi olmaya da dahil. Gerek özellikleri gerek iç tasarımıyla merak uyandıran araç için nefesler tutuldu.

Çinli otomotiv devi Geely, elektrikli araç sektöründeki yenilikçi hamleleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Henüz satışa sunulmadan tasarım ödülü kazanan yeni elektrikli sedanı Jiyue 07, sadece 10 dakikalık şarjla 600 kilometre menzil sunma kapasitesi ve etkileyici iç tasarımıyla otomotiv dünyasında büyük bir heyecan yarattı.

GÜÇ VE VERİMLİLİĞİN ZİRVESİNDE: JİYUE 07

Jiyue 07, CATL tarafından üretilen ve sadece 10 dakikada 600 kilometrelik bir menzil sağlayabilen yüksek kapasiteli bataryasıyla dikkat çekiyor. Bu üstün özellik, Geely'nin yeni sedanını, şarj süreleri konusunda yaşanan rekabette bir adım öne çıkarıyor. 800V elektrik mimarisi ve düşük sürtünme katsayısı (0,198 Cd) sayesinde, aracın tek şarjla 700 kilometre menzili aşabileceği tahmin ediliyor. Bu, elektrikli araç kullanıcıları için menzil kaygısını büyük ölçüde ortadan kaldıracak bir gelişme olarak görülüyor.

jiyue-07.jpg

Jiyue 07, iki farklı motor seçeneğiyle piyasaya sürülecek: 272 beygir gücünde bir seçenek ve daha yüksek performans isteyenler için 544 beygir gücünde bir model. Her iki seçenek de performans ve verimlilik dengesini mükemmel bir şekilde sunmayı vaat ediyor.

SADELİK VE TEKNOLOJİNİN BİRLEŞİMİ: 35,6 İNÇLİK EKRAN

Araç içi tasarımda ise Geely, sade ve modern bir yaklaşım benimsemiş. 35,6 inçlik dev bir ekran, Jiyue 07'nin iç mekanını süslerken, minimalist tasarımıyla göz kamaştırıyor. Bu ekran, hem sürücü hem de yolcular için kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmak üzere tasarlandı.

Is the Chinese Jiyue 07 the most beautiful electric sedan in the world? The Germans say 'Ja' - EV Central

Jiyue 07’nin iç ve dış tasarımındaki bir diğer dikkat çekici özellik ise sesli komutla hızlı işlem yapabilme yeteneği. Aracın hem iç mekandaki kontrolleri hem de dış işlevleri sesli komutlarla anında gerçekleştirilebiliyor. Bu özellik, Geely'nin aracı, rakiplerinden ayıran ve sürücü deneyimini bir üst seviyeye taşıyan bir yenilik olarak öne çıkıyor.

OTONOM SÜRÜŞTE YENİ BİR DÖNEM: KAMERA BAZLI TEKNOLOJİ

Geely, Baidu ile iş birliği yaparak Jiyue 07’de gelişmiş bir kamera bazlı otonom sürüş sistemi geliştirdi. Bu teknoloji, aracı daha güvenli ve kullanıcı dostu hale getirirken, otonom sürüş sistemlerinde bir sonraki adıma geçişin sinyallerini veriyor. Kamera bazlı otonom sürüş, radar ve lidar gibi geleneksel sistemlere göre daha hafif ve maliyet etkin bir çözüm sunarken, aynı zamanda yüksek doğruluk oranıyla güvenliği en üst düzeye çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN