Lübnan'dan İsrail'e ard arda roketler fırlatıldı: Tel Aviv dahil 194 noktada saldırı alarmı verildi

Lübnan'dan İsrail'e ard arda roketler fırlatıldı: Tel Aviv dahil 194 noktada saldırı alarmı verildi

Lübnan'dan atılan üç roket, Tel Aviv de dahil olmak üzere İsrail genelinde alarm sistemlerini devreye soktu. Hava savunma sistemlerinin füzeleri başarıyla imha ettiği bildirildi.

Lübnan topraklarından fırlatılan üç roket, İsrail'de büyük bir paniğe yol açarak başkent Tel Aviv dahil olmak üzere 194 farklı noktada saldırı alarmlarının çalmasına sebep oldu. Olayın ardından İsrail’in hava savunma sistemleri, füzeleri başarılı bir şekilde imha etti. Saldırının nedenleri ve daha fazla detay hakkında açıklama bekleniyor.

İsrail'de akşam saatlerinde başkent Tel Aviv'in de aralarında yer aldığı çok geniş bir bölgede saldırı alarmları çaldı. "Walla" internet sitesinin haberine göre, Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle Tel Aviv, çevre kentler ve beldelerin de dahil olduğu 194 noktada alarm sistemleri devreye girdi.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan üç roket atıldığı ve bu roketlerin havada imha edildiği belirtildi. Ayrıca, hava kuvvetlerinin Lübnan'daki roket rampalarına yönelik saldırılar düzenlediği aktarıldı.

ŞARAPNEL UYARISI

İsrail ordusu, atılan roketlerin havada imha edilmesi durumunda, bu roketlerin seyrettiği güzergah üzerinde şarapnellerin düşme ihtimaline karşı da uyarı alarmlarını çaldı. Olayın ardından güvenlik önlemleri artırıldı ve bölgede sakinlerin dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN