Gazzeli sağlık yetkilisi: Kuzey Gazze'de soykırım gerçekleşiyor

Gazzeli sağlık yetkilisi: Kuzey Gazze'de soykırım gerçekleşiyor

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar sonrası Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki olaylar, Ambulans ve Acil Servis Müdürü Faris Afane tarafından "katliam ve soykırım" olarak nitelendirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılar, sağlık görevlileri tarafından büyük bir endişeyle izleniyor. Faris Afane, son saldırıları katliam ve soykırım olarak tanımlayarak, uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Afane, sosyal medyadan paylaştığı videoda, soykırımcı İsrail ordusunun 10 gündür saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze'nin kuzeyindeki insani duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze'nin Bereke ve Reşid bölgelerine İsrail ordusu saldırı düzenledikten sonra ambulansların bu bölgelere yöneldiğini aktaran Afane, "İsrail güçleri, bizi kısa süre önce halkımıza karşı insani görevlerimizi yerine getirirken doğrudan hedef aldı." dedi.

Afane, ambulansların da saldırıların hedefi olduğuna dikkati çekerek, saldırılardan Cibaliye'de Yemen es-Said Hastanesi önündeki ambulanslarda bulunan sağlık görevlisi ve yaralıların zarar gördüğünü ifade etti.

"TAM ANLAMIYLA KATLİAM VE SOYKIRIM"

Ambulansların Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ne gitmek zorunda kaldığını kaydeden Afane, "Gazze'nin kuzeyinde yaşananlar tam anlamıyla katliam ve soykırım." dedi.

Afane, "Dünya harekete geçerek İsrail'i durdurmazsa büyük bir felaket yaşanır." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, 10 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun'a kara ve hava saldırılarını sürdürürken, bölgeyi sıkı bir ablukaya tabi tutuyor.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 227 Filistinli öldü, 98 bin 464 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN