İsrailli bakanlardan Harris'e tepki: Ateşkes olmayacak bayan aday

İsrailli bakanlardan Harris'e tepki: Ateşkes olmayacak bayan aday

Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısı yapan ABD Başkan Adayı Kamala Harris, İsrail'in aşırı sağcı bakanları tarafından hedef alındı. İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden "Ateşkes olmayacak bayan aday." ifadesini kullandı.

Demokratların başkan adayı konumuna gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından Gazze'de acil insani duruma ilişkin ciddi endişesini ilettiğini belirterek, "Şu anlaşmayı (esir takası) yapalım ve ateşkes ile savaşı bitirelim." demişti.

Harris'in açıklamasının ardından İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Harris'i hedef aldı.

'ATEŞKES OLMAYACAK BAYAN ADAY'

Ben Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden "Ateşkes olmayacak bayan aday." ifadesini kullandı.

Aşırı Sağcı Bakan Smotrich de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, esir takası mutabakatının "Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'a teslim olmak, Hamas'ın toparlanması ve İsrailli esirlerin terk edilmesi" anlamına geldiği iddia ederek "Bu tuzağa düşemeyiz" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN