Guatemala'da şiddetli yağış: 10 kişi öldü, binlerce kişi tahliye edildi

Guatemala'da şiddetli yağış: 10 kişi öldü, binlerce kişi tahliye edildi

Son günlerde şiddetli yağışların etkisi altında olan Guatemala'da kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, 10 binden fazla kişinin tahliye edildiği ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Guatemala'nın Ulusal Afet Azaltma Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, şiddetli yağışların ülkenin güneyindeki Santa Rosa yönetim bölgesinde sel ve toprak kaymasına neden olduğu belirtildi.

Ülkede şiddetli yağış kaynaklı sellerde 10 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 10 bin 800 kişinin de tahliye edildiği bilgisi verildi.

BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE BEKLİYOR

Açıklamada, sivil savunma ekiplerinin 26 bin kişiyi daha tahliye etmeye çalıştığı ifade edildi. Yerel basında yer alan haberlere göre, yolların kapanması ve sokakların sular altında kalması nedeniyle bazı köylere ulaşılmakta "ciddi" sıkıntılar yaşanıyor. Meteorolojiye göre, yoğun yağışların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN