Fransa'da mültecileri taşıyan bot alabora oldu: 2 kişi hayatını kaybetti

Fransa'da mültecileri taşıyan bot alabora oldu: 2 kişi hayatını kaybetti

Calais açıklarında mültecileri taşıyan bir bot alabora oldu. Olayda iki kişi hayatını kaybederken, 46 kişi kurtarıldı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Fransa’nın Calais kıyılarında mültecileri taşıyan bir botun alabora olduğu bildirildi. Yerel yetkililer, olayda iki kişinin hayatını kaybettiğini ve 46 kişinin kurtarılarak güvenli bir alana götürüldüğünü açıkladı. Denizde kaybolmuş olabilecek diğer mülteciler için arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Reuters’a göre, bu yıl başından beri Manş Denizi’ni geçerek Fransa’dan İngiltere’ye ulaşmaya çalışan 50’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Manş Denizi, dünyanın en yoğun deniz rotalarından biri olarak bilinirken, güçlü akıntıları ve sert hava koşulları nedeniyle mülteciler için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Öte yandan Avrupa Birliği (AB), göç politikalarına dair yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 18 Ekim’de Brüksel’de yapılan AB zirvesinin ardından, mültecilerin geri dönüşlerinin hızlandırılması için yeni bir yasa teklifi sunacaklarını duyurdu. Von der Leyen, AB ülkelerinde sığınma hakkı olmayanların sadece yüzde 20’sinin kaynak ülkelere iade edildiğini, bunun yetersiz olduğunu ve geri dönüşlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN