Sürekli yorgun hissedenler dikkat: Meğer nedeni bu mineralmiş! Depresyona da neden oluyor

Sürekli yorgun hissedenler dikkat: Meğer nedeni bu mineralmiş! Depresyona da neden oluyor

Vücudumuza günlük almamız gereken vitamin ve mineraller bulunuyor. Bazı vitamin ve minerallerin vücudumuzda azalması durumunda bazı rahatsızlıklar meydana geliyor. Uzmanlar, sürekli yorgun hissedenlerin veya depresyona meyilli olanların vücudunda özellikle bir mineralin eksikliğine dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Vücudun yeterli miktarda demir depolayamaması halinde demir eksikliği meydana geliyor. Bu durum, vücudun hemoglobin üretmesini zorlaştırır.

Sozcu'de yer alan habere göre, hemoglobin, kırmızı kan hücrelerinde bulunan ve oksijenin vücutta taşınmasından sorumlu olan önemli bir proteindir. Yetersiz demir seviyesi, oksijen taşınmasının azalmasına ve vücutta çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

DEMİR EKSİKLİĞİ HANGİ HASTALIKLARA NEDEN OLUR?

DEPRESYON

Yapılan araştırmalar, D vitamini eksikliğinin depresyona yatkınlığı artırabileceğini gösteriyor. Depresyon yaşayan bireylerin yüzde 70'inde düşük D vitamini seviyeleri tespit edilmiştir.

KAS AĞRILARI

Tekrarlayan kas ağrıları yaşayan kişilerde, bu durumun D vitamini eksikliğine bağlı olabileceği düşünülmelidir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIFLIĞI

Sık sık enfeksiyon geçiren bireylerin D vitamini seviyelerini kontrol ettirmesi önerilir. Bilimsel çalışmalar, özellikle kış aylarında sık sık sinüzit, bronşit, farenjit gibi enfeksiyonlarla karşılaşan kişilerin büyük kısmında D vitamini eksikliği bulunduğunu ortaya koymuştur.

SAÇ DÖKÜLMESİ

D vitamini eksikliğinin, saç dökülmesinin yaygın nedenlerinden biri olabileceği bilinmektedir.

KEMİK AĞRILARI

Osteoporoz (kemik erimesi) ile D vitamini yetersizliği arasında güçlü bir ilişki olduğu biliniyor. D vitamini, kalsiyumun emilimi ve kemiklerde kullanılmasında önemli bir rol oynar. Eksikliği çocuklarda kemik gelişimini olumsuz etkilerken, menopoz dönemindeki kadınlarda kemik kaybını hızlandırabilir.

YORGUNLUK

Kronik yorgunluk yaşayan kadınların çoğunda, bu durumun D vitamini eksikliğinden kaynaklandığı yapılan çalışmalarla doğrulanmıştır. Yorgunluk problemi olan kişilerin D vitamini seviyelerini kontrol ettirmesi önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN