CTP'li Erhürman'dan erken seçim çağrısı: İraden yoksa Cumhurbaşkanlığı makamında oturma, istifa et

CTP'li Erhürman'dan erken seçim çağrısı: İraden yoksa Cumhurbaşkanlığı makamında oturma, istifa et

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ersin Tatar’ın, “Ankara’ya bir şey söyleyemedikleri için bana söylüyorlar” ifadelerini değerlendirdi. Erhürman, Tatar'a “İraden yoksa Cumhurbaşkanlığı makamında oturma, istifa et” diye seslendi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Gündem Kıbrıs Web TV’de Bahar Sancar’ın konuğu oldu. cumhuriyetciturkpartisi.org'un haberine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sert çıkan Erhürman, Tatar'ı istifaya çağırarak "Ankara karar alıyorsa, beğenmediğimiz, halkımızın çıkarlarına uygun görmediğimiz meselelerde Ankara ile konuşalım. Bırak Ankara konuşsun o zaman, sen orada ne yapıyorsun? Kendini savunmaya çalışırken iradesiz olduğunu söyleyen bir kişiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

'BAŞKA SORUNLAR YARATIYORLAR'

Kamu çalışanlarına verilen hayat pahalılığının, özel sektör çalışanına da verilmesi gerektiğini belirten Erhürman, asgari ücrette hayat pahalılığı altındaki artışın kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Erhürman, piyasanın daha asgari ücret yükselmeden kendini korumaya aldığına işaret ederek piyasanın kendini artışa göre fiyatlandırdığını belirtti.

Verilecek olan rakamla alım gücünün yükselip yükselmeyeceğini soran Erhürman, asıl meselenin burada olduğunun altını çizdi. “Bizim derdimiz, elimize geçen maaşla ne satın alabileceğimizdir?” diye soran Erhürman, rakam yükselmesine rağmen alınabileceklerin sayısının azaldığını dile getirdi. Söz konusu durumun korunamadığı sürece hayat pahalılığının anlamının da yitirildiğini söyleyen Erhürman, asgari ücrete hayat pahalılığının biraz üstünde artış verilmesine dikkat çekti fakat bunun sonucunda da alım gücünün korunamayacağını kaydetti.

'ERKEN SEÇİM ŞARTTIR'

Erhürman, asgari ücretlinin “buruklukla” rakam beklediğini söyleyerek, hükümetin, memleketteki yoksullaşmayı engelleyecek kapasiteye sahip olmadığını söyledi. “Kimsenin güveni de inancı da kalmadı” diyen Erhürman “İnsanların zorunlu sağlık, eğitim, temizlik ve gıda masrafları haktır, lütuf değildir” diyerek erken seçimin şart olduğunu dile getirdi.

“2027’ye kadar seçim yok” açıklamalarına sert çıkan Erhürman, “Bu keyiflerine kalmış değildir." dedi.

'SEN ORADA NE YAPIYORSUN?'

Ersin Tatar’ın “Ankara’ya bir şey söyleyemedikleri için bana söylüyorlar” ifadelerini de değerlendiren Erhürman, "Biz bunu Ankara’nın fikri olarak göreceksek, istifa etsin” ifadelerini kullandı.

"Ankara karar alıyorsa, beğenmediğimiz, halkımızın çıkarlarına uygun görmediğimiz meselelerde Ankara ile konuşalım." diyen Erhürman, Tatar'ın kendisini savunmaya çalışırken iradesiz olduğunu söyleyerek istifa çağrısını yineledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN